Bayan Posted August 29, 2018 Share Posted August 29, 2018 WitamOstatnio odebrałem KMX 125 z remontu (nowa powłoka nicasilowa i tłok) i po 2 dniach pojawił się problem.Motocykl bardzo często zatrzymuje się na wyższych obrotach np jak go przy gazuję do 4/5 tyś to spada do 3 i tak zostaje Dodatkowo słychać stukanie w rytm silnika Nagrałem filmik jak to mniej więcej wygląda ale czasami stukanie jest mocniejsze niż na filmiku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bayan Posted August 31, 2018 Author Share Posted August 31, 2018 Czy to możliwe że takie stukanie występuje przez olej do przekładni?Bo ostatnio wymieniałem olej na Motul Transoil Expert 10w40 a te dźwięki wydaje się jakby dochodziły ze skrzyni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam M. Posted August 31, 2018 Share Posted August 31, 2018 Pojedz do warsztatu ktory robil remont i oni niech sie do tego odniosa, nie ludzie z forum. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bayan Posted September 1, 2018 Author Share Posted September 1, 2018 Taki mam zamiar tylko obawiam się czy podczas jazdy coś mi się nie rozsypie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bayan Posted September 9, 2018 Author Share Posted September 9, 2018 (edited) Rozebrałem dzisiaj pokrywę od magneta i od kosza sprzęgłowego ale jak dla mnie tam wszystko ma lekkie luzyNagrałem dwa filmiki na jednym magneto a na drugim ten bolec na którym trzyma się kosz i zębatka bocznaCzy takie luzy są normalne? Sam kosz nie ma raczej luzów Teraz jestem prawie pewien że stukot dobiega ze sprzęgła Na wolnych stukocze lekko w rytm silnika a jak nacisnę sprzęgło to stuka szybciej Edited September 10, 2018 by Bayan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts