Bayan Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2018 WitamOstatnio odebrałem KMX 125 z remontu (nowa powłoka nicasilowa i tłok) i po 2 dniach pojawił się problem.Motocykl bardzo często zatrzymuje się na wyższych obrotach np jak go przy gazuję do 4/5 tyś to spada do 3 i tak zostaje Dodatkowo słychać stukanie w rytm silnika Nagrałem filmik jak to mniej więcej wygląda ale czasami stukanie jest mocniejsze niż na filmiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bayan Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Czy to możliwe że takie stukanie występuje przez olej do przekładni?Bo ostatnio wymieniałem olej na Motul Transoil Expert 10w40 a te dźwięki wydaje się jakby dochodziły ze skrzyni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Pojedz do warsztatu ktory robil remont i oni niech sie do tego odniosa, nie ludzie z forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bayan Opublikowano 1 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2018 Taki mam zamiar tylko obawiam się czy podczas jazdy coś mi się nie rozsypie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bayan Opublikowano 9 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2018 (edytowane) Rozebrałem dzisiaj pokrywę od magneta i od kosza sprzęgłowego ale jak dla mnie tam wszystko ma lekkie luzyNagrałem dwa filmiki na jednym magneto a na drugim ten bolec na którym trzyma się kosz i zębatka bocznaCzy takie luzy są normalne? Sam kosz nie ma raczej luzów Teraz jestem prawie pewien że stukot dobiega ze sprzęgła Na wolnych stukocze lekko w rytm silnika a jak nacisnę sprzęgło to stuka szybciej Edytowane 10 Września 2018 przez Bayan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi