588490 Posted July 17, 2018 Share Posted July 17, 2018 (edited) Kupiłem używany motor jak w tytule tematu jednak bez akumulatora. Kompletnie nie znam się na tym. Na co zwrócić uwagę? Na napięcie chyba musi być 12V, ale nie jestem pewny, nie wiem natomiast ile amper ani jaki rodzaj zasilacza. Czy rozmiary akumulatorów są uniwersalne czy muszę mierzyć? Pytanie jeszcze co powiecie o takich najzwyklejszych akumulatorach z allegro kosztujących ~60-70 zł? Lepiej dopłacić do markowego? Motor garażuje i jeżdzę praktycznie codziennie jeśli tylko pogoda dopisuje. Motor to najtańszy chińczyk, więc markowego aku raczej nie trzeba. Po prostu żeby odpalał ze startera. Edited July 17, 2018 by 588490 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jeszua Posted July 17, 2018 Share Posted July 17, 2018 http://toros.pl/akcesoria_akumulatory.php 3 sek z google. łopatologicznie: zapytaj producenta, poda dane, możesz kupić albo szukać zamiennikajsz Quote „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Link to comment Share on other sites More sharing options...
588490 Posted July 17, 2018 Author Share Posted July 17, 2018 http://toros.pl/akcesoria_akumulatory.php 3 sek z google. łopatologicznie: zapytaj producenta, poda dane, możesz kupić albo szukać zamiennikajszWidziałem. Jednak jest tam napisane "do skuterów" (a one mają chyba niższe napięcie) i nie ma specyfikacji podanej ani wymiarów. Czyli muszę do nich napisać i może odpowiedzą albo nie odpowiedzą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
588490 Posted July 18, 2018 Author Share Posted July 18, 2018 Napisałem wczoraj rano do supportu na toros.pl i do tej pory cicho. Wiedziałem, że oleją. Ani tutaj na forum ani na stronie producenta nie mogę dostać porady. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts