Max2226 Opublikowano 9 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 Rezystancja wirnika wynosi 5 omów, napięcie międzyfazowe na wolnych obrotach wynosi 18v tym większe obroty tym większe napięcie dochodziło do 60v na wszystkich kabelkach. Poskładałem wszystko jak należy i ładowanie przy 2000rpm mam 14v pod obciążeniem, a gdy zwiększam obroty spada do 13,5v i przy 4000rpm zostaje 13,5v czy to może być wina regulatora napięcie ze tak jest ustawiony? Podłącze jeszcze ten nowy fiatowski i zobacze jak się zachowuje lądowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 9 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 To wskazuje na uszkodzenie / zuzycie jednej z sekcji reglera, natomiast jezeli poziom pradu przemiennego jest taki sam na 3ch kombinacjach przewodow to alternator jeszcze jest OK.Dosc niesamowite w tak starym motocyklu.Zwroc uwage na stan przewodow laczacych alternator z reglerem i same konektory, nie moga byc spuchniete i brazowe jesli to plastik, same koncowki przewodow nie powinny byc sztywne.Sprawdz dokladnie polaczenia masowe reglera ( najlepiej zaloz osobny przewod do aku ) oraz mase na silniku i ramie.Rozkrec te zlaczki, wyczysc, zabezpiecz przed rdza i skrec - to zdecydowanie polepszy dzialanie calej instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Max2226 Opublikowano 9 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 (edytowane) Wszystko to jest wyczyszczone sprawdzone. Podłącze jeszcze ten regulator od fiata i zobaczymy.I wracając do strony książki Dane są zapłonu ale opis poniżej należy do Alternatora.A powiedz mówisz sekcja regulatora uszkodzona to jest regulator mechaniczny, wiem ze on również może być uszkodzonytaki zwykły regulator tez ma swoje sekcje? To mój regulator Edytowane 9 Lipca 2018 przez Max2226 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi