lysy76 Opublikowano 17 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2018 Elo.Interesuje mnie taki garnek:https://www.4motos.pl/pl/p/Kask-Scorpion-ADX-1-Battleflage/6543Ktoś miał, ma lub nosi się z zamiarem kupna i zechciałby się podzielić spostrzeżeniami na temat użytkowości owego?Trzyma rozmiar czy trzeba kombinować?W okolicy nie mam dystrybutora gdzie mógłbym pomacać, a do Berlina jakoś mi się nie chce jechać. Cytuj pis(s) off🦆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 19 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 Rozmiary raczej nie odstają od Shoei czy Arai (jakość już trochę tak). Jeśli znasz swój rozmiar z tych marek, to pewnie dopasujesz.Ogólnie jak zdejmiesz daszek, to fajny kask na szosę. Na 2-3 lata powinien wystarczy na moto o wyglądzie adventure. Oczywiście nie ma mowy o jeździe w terenie z uwagi na kilka aspektów:1. szosową wentylację2. mechanizm szczęki3. zapięcie mikrometryczne.Punkty 2 i 3 wymieniłem dlatego, że w piachu szlag trafi sprężyny, śruby i całą resztę. Daszek w sam raz na miasto, ale oczywiście na trasę trzeba zdjąć. O ile kojarzę, jest jakiś sklep w Szczecinie, który ma te kaski. Chyba Motocenter. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy76 Opublikowano 19 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 Motocombo.Ale ciężko w tym malowaniu.U importera nie ma. Dzisiaj trochę podzwoniłem.Przyjdzie z za granicy pozyskać. Bardziej do przelotów i kręcenia się potrzebuję.Białego nie chcę, a ten jest na tyle jasny, że w głowę nie pali.Zdaję sobie sprawę, że nie jest to garnek do ciorania w bagnie. ;)Do tego mam inne sprzęty. :) Cytuj pis(s) off🦆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi