SzeFo93 Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Witam, mam nieco problem, wymieniałem uszczelkę pokrywy zaworów i przy dokręcaniu urwałem ostatnią śrubę, wykręciłem i dopasowałem złą śrubę przez co mostek trzymający wałek pękł.. Kupiłem mostek i oryginalną brakującą śrubę, problem tkwi w tym że nie wiem z jaką siłą dokręcać, ponieważ znajomy wspomniał że trzeba specjalnym kluczem bo na wyczucie to można przesadzić i dociśnie na tyle mocno że zablokuje mi wałki przy odpalaniu.. Potrzebuję informacji od was jaka powinna być siła dokręcania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Nie od nas tylko z serwisowki ktora powinienes sciagnac / zakupic jesli sam sie bierzesz za remonty.Jest to poza tym sila dosc niewielka, zas jesli chodzi o sruby to sa konstrukcje gdzie trzeba je wymieniac przy kazdym, lub co drugim dokrecaniu mostkow.Tak ze bez serwisowki i klucza dynamometrycznego pozostaje oddac motocykl do warsztatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzeFo93 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 No to nie za dobra wiadomość.. Trzeba będzie zatem podziałać temat w innym mieście bo u mnie niestety tylko dwa warsztaty które się zajmują motocyklami i nie mają zbyt dobrych opinii, tak czy inaczej dziękuję za podpowiedź, poszukam wśród znajomych jakiegoś "speca" :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Jerry_ Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Mostek jak i pokrywe zaworow dokrecasz 10Nm. Ostatnio tez szukalem serwisowki do FZR 600. Odezwij sie na PW to Ci wysle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzeFo93 Opublikowano 5 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2018 Dziękuję oficjalnie "_Jerry_" za pomoc tutaj jak i na priv! Oby więcej takich ludzi, LwG! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi