Skocz do zawartości

Zmieniłem okulary na soczewki

jack0
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Jerzyk,

Ty tu tak o wadzie wzroku nie pisz, bo Ci zaraz ktos doradzi abys " zmienil " partie, to i wzrok Ci sie polepszy ! :icon_mrgreen:

:crossy:

dzieki za odpowiedz,poszukam w Krakowie.

Czy Twoja wade skorygowali calkiem?

Nawet lepiej. jedno oko mi zrobili do bliży, drugie do dali. I widzę teraz dobrze i blisko i daleko. Miałem -3 i -3 cylindra, astygmatyzm. Polecam tego Pana:

https://www.znanylekarz.pl/dominik-uram/okulista/wroclaw

On się mną zajmował i bardzo zadowolony jestem.

Aha, i wychodzi na to że teraz nazywają się Optegra.

Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals

dzieki,moze jednak zrobie.Choc w sumie na soczewki nie narzekam.Uzywam ich juz chyba z 20 lat.

Moj syn ma astygmatyzm,moze jak bedzie teraz w Pl to mu zafunduje prezent na urodziny i zrobi korekcje.

A jak to wyglada po zabiegu,czesto musiales robic kontrole,czy wszystko wyszlo ok?

Jerzyk,

Ty tu tak o wadzie wzroku nie pisz, bo Ci zaraz ktos doradzi abys " zmienil " partie, to i wzrok Ci sie polepszy ! :icon_mrgreen:

:crossy:

Albo zalozyl czarne lub rozowe okulary.Zalezy od opcji politycznej:-):-) Edytowane przez JERZYK-NYC

Pierwsza kontrola miesiąc po, potem chyba jeszcze jedną sobie zrobiłem po 6 miesiącach.

Dużo zależy od wady i metody korekcji. Ale - efekt końcowy bomba.

Z powodu metody zabiegu (uwarunkowania jednostkowe) oczy bolały prze 2-3 dni, i na początku widzenie nie było perfekcyjne, ale dochtor mi wyjaśnił i dokładnie jak mówił, po 4-5 miesiącach jak się wszystko wygoiło miałem już wzrok super.

Ta klinika (jak robiłem) miała często promocje cenowe, ja z jakiegoś portalu zniżkowego wyrwałem.

Każdy robi jak chce, ja tam jestem bardzo zadowolony.

Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals