Corbi95 Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Zakupiłem ostatnio motocykl na francuskich tablicach. Dzisiaj zrobiłem przegląd, jutro jadę do urzędu go przerejestrować i chciałbym go ubezpieczyć online w pzu. Jak to wygląda? Bo z jakimś kwitkiem, że jest ubezpieczony, trzeba jeździć ;-) Gdzie ten kwitek się otrzymuje? Na maila i coś trzeba drukować, czy jak? Pewnie proste pytanie, ale chciałbym wiedzieć jak to wygląda, zanim się za to zabiore. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 tak, finalnie ubezpieczenie w postaci "kwitka" przychodzi do wydrukowania (i odcięcia z kartki) na e-mailjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corbi95 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 No dobra, motocykl zarejestrowałem, kupiłem ubezpieczenie online na pzu, ale jest mały problem.... Wszedłem o 15 na strone, żeby ubezpieczyć i do zaznaczenia była tylko jutrzejsza data, nie było już dzisiejszej. Tak samo przelew już niby zrobiłem, ale wykonany będzie dopiero jutro, bo mój bank nie robi już przelewów o tej godzinie. Jak to teraz jest, bo nie chce dostać kary, że dzisiaj zarejestrowałem, a jutro dopiero będzie ubezpieczenie. Pomoże ktoś, wytłumaczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ded Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Olej to. Generalnie mają tak pewnie dlatego, że jak byś zrobił szkodę rano a ubezpieczył po południu to wtedy są w plecy. Kiedyś też miałem taką sytuację, że jeden dzień poślizgu z tego samego powodu było, ale do tej pory się nikt się nie burzył. Jak byś poszedł osobiście to by Ci wpisali godzinę, a tak można tylko od jutra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Judyta29 Opublikowano 24 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 Jakie TU mają obecnie korzystne oferty? Nie ma tak, że jakieś TU ma lepszą ofertą a inne gorszą. Aby wyliczyć wysokość miesięcznej składki w przypadku takiego OC, trzeba wziąć pod uwagę kilka czynników takich jak wiek kierowcy, miejsce zamieszkania, rodzaj pojazdu, to czy posiada dzieci itd.Gdyby tak zsumować, to wyszłoby, że wpływ na wysokośc OC ma kilkanaście czynników. Krótko mówiąc bez porównania trudno stwierdzić. Sprawdzenie, to przecież nie jest większy problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi