qubass Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Cześć mam od niedawna zippa pro 50. Na początku wszystko było dobrze. Teraz kiedy na 1 odkręcam manetkę do końca silnik dławi się i dopiero po kilku sekundach wchodzi na wyższe obroty. Ma również problem na większych prędkościach przy 65 km/h coś go blokuje, nie wkręca się wyżej. Gdy jest zimny obroty są dobre po rozgrzaniu gaśnie i chodzi nierówno. Co może być przyczyną ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiciu_r Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Jest pewnie napędzany 4T Loncinem. A okresowe regulacje były zrobione? Jest pewnie napędzany 4T Loncinem. A okresowe regulacje były zrobione? Ta wielkopolska to jaki rejon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qubass Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Jest pewnie napędzany 4T Loncinem. A okresowe regulacje były zrobione? Pewnie nie bo stał w szopie dwa lata ,a gościu raczej się nim nie interesował. Ja sam podejmowałem próbę regulacji ale gdy się rozgrzeję to gaśnie ,a znowu na zimnym obroty są za duże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek2kk Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Skoro stał 2 lata, to należy się nim zająć od podstaw. Po pierwsze wyreguluj zawory, a po drugie czyszczenie gaźnika + regulacja i będziesz wiedział na czym stoisz. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiciu_r Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Znajdź kogoś kto ogarnie zawory i gaźnik, albo pooglądaj na youtubie jak to zrobić. Pierwsza wersja jest znacznie lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek2kk Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Jak ma trochę oleju w głowie to myślę, że to zrobi :D Zależy jakim jest człowiekiem :) Ogólnie... Jeśli robi to się z głową, na SPOKOJNIE to nie ma co się stać złego. Potrzebny będzie szczelinomierz, podstawowe klucze, trochę zręczności :P no i spookój :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qubass Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Dzięki za odpowiedzi zrobi się trochę cieplej i biorę się do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qubass Opublikowano 20 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2018 Cześć mam zippa pro 50, 2012 rocznik jest problem z e-starterem, z kopki odpala normalnie. Wczoraj było wszystko w porządku ,a dzisiaj gdy naciskam zapłon wydaje dziwne dźwięki jakby chciał odpalić ale coś go blokowało. Czego to może to być wina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi