Wojciech M. Opublikowano 7 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 Witam Forumowicze, Mam WFM z 1955r. (okrągły schowek na narzędzia, brak licznika, trąbka...) w kolorze czarnym ze złotymi szparunkami.O ile lakier po wymyciu i czyszczeniu prezentuje się bardzo dobrze, o tyle wszelkie elementy chromowane, czy cynkowane wymagają odnowienia.Nigdzie nie mogę znaleźć informacji które elementy w oryginale były pomalowane, a które niklowane lub chromowane. Poniżej lista rzeczy które chciałbym poddać renowacji i nie wiem jakich pokryć użyć: - kierownica (razem z obejmami mocującymi)- klamki (również ze śrubami i regulacją)- korek z baku- kratka z baku- tylne mocowania błotnika- amortyzatory- koła- szprychy, będny Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi. pozdrawiamWojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 7 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 (edytowane) do chromu:- kierownica (razem z obejmami mocującymi)- klamki (również ze śrubami i regulacją)- korek z baku- kratka z baku- tylne mocowania błotnika- amortyzatory-nakrętki lag- ewnetulanie koncówka osi tył ale może być też w ocynku do malowania- obręcze kół i bębny ocynk- szprychy, rozpieraki, cięgna śrubki, osie etc Edytowane 7 Lutego 2018 przez qpa Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostasz Opublikowano 9 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Opona konkret - ktoś z niej robił crossa czy poprostu dużo po błocie i polnych drogach jeździła... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 9 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Jezdzila w red bull x fighters w 1972 roku w Czechoslowacji, motocykl z historia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masselo Opublikowano 9 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 (edytowane) Widziałem jakiś prospekct z taką oponą ;)http://chee.republika.pl/Nadeslane/motor3.jpg Edytowane 9 Lutego 2018 przez Masselo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostasz Opublikowano 12 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Z tym redbullem w 1972 to chyba nie było red bulla wtedy ? :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech M. Opublikowano 16 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 Opona jest oryginalna i nigdy nie ściągana. Widocznie montowali co mieli pod ręką :)Ogólnie WFM ma przebieg 0km (no dobra ja się przejechałem parę razy po ulicy) i nigdy nie rejestrowana ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 16 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 :OJaki nr ramy? Masz wiecej fotek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlimaxDJ Opublikowano 16 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 Polska opona stomil terenowa,mam dwie takie sztuki do shl m04 - drogie fanty. Bardzo ładnie zachowany egzemplarz, czekam na więcej fotek Po drobnych zabiegach kosmetycznych rejestruj ją na zabytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 16 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 Na Twoim miejscu chromów bym nie robił, szkoda egzemplarza :) Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi