DAN Opublikowano 15 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2004 Witam!Jak narazie dochodzę do wniosku,że każda gsxra pali tyle samo ;) Miałem 750 leje do pełna przejeżdżam 150km i rezerwa, no ale nic myślalem że coś tam jest z gażnikami nie tak.Teraz nowa 1100W leje do pełna i równiutko 150km i już komornik w baku się zapala ;) A więc pytanie do Was czy one tyle muszą palić czy jednak to sprawa regulacji???Nie chce grzebać jeżeli tak musi być. 2sprawa:Przed sezonem wyjąłem gażniki przeczyściłem i zsynchronizowałem, śrub ze składu mieszanki nawet nie tyknąłem(nauczka z poprzedniego moto ;) )Moto sprowadzone było z włoch, nie wiem czy oni tam już na biopaliwie jeżdżą czy co, bo całe gażniki miały zielony osad(kamień) cholernie ciężki do usunięcia i wszystkie uszczelki sparciałe.Uszczelki wymieniłem ale osadu z dysz już nie moge usunąć bo nie chce ich zniszczyć, osad tak dobrze trzyma ze z komory plywakowej to dosłownie go skrobałem i papierem 800 usunąłem.Ale jak go usunąć z dysz żeby ich nie rozkalibrować???Może jakiś cilit kamień i rdza da sobie rade??? :smile2: Jak myślicie czy ten osad może mieć wpływ na spalanie?Tak logicznie rozumując to osad powoduje że dysze mają troche mniejszą średnicę a więc powinien palić mniej. Pozdrawiam i czekam na Wasze odpowiedzi :namoto: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wicher Opublikowano 15 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2004 Witaj!!! No moja GSXR 750 1994, też łykała spore ilości paliwa :mrgreen: Zabrze-Częsochowa to była praktycznie moja dzienna trasa i nigdy nie umiałem obrócić na jednym zbiorniku paliwa :mrgreen: Co do tego osadu hmmm nic mi nie przychodzi do głowy, ale musiałbyś dysze wymoczyć w jakimś środku chemicznym co wyżre osad a nie dysze :mrgreen: Następnie sprężone powietrze.Póki co nic mi do głowy nie przychodzi w czym to wymoczyć,ale moze coś wymyślę :mrgreen: Z pewnością ten osad ma wpływ na zużycie paliwa, jeżeli zalega w dyszach i gaźnikach i z pewnoscią ma wpływ na poprawną pracę silnika. Cytuj Najlepszym dowodem na istnienie obcej inteligencji w kosmosie jest to, że nas nie odwiedzają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi