uobozew Opublikowano 30 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 Witam, Mam problem z moją yamahą, wydaje mi się że zacina się zawór wydechowy i nie otwiera się po 7 tysiącach obrotów.Nie jest to blokada, ponieważ mogę odkręcić lewą osłonę zaworu i docisnąć koło, którym obracają linki - po tym motor działa prawidłowo i kręci się na znacznie wyższe obroty. Po chwili jazdy zawór ponownie wypada i problem się powtarza.Wydaje mi się, że nie jest to nic skomplikowanego, jeśli wystarczy dopchać zawór z lewej strony i wtedy wszystko działa jak należy. Czy ktoś spotkał się wcześniej z takim problemem i wie jak go rozwiązać?Może ktoś wie jak zdemontować zawór bez zdejmowania cylindra? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryhol Opublikowano 1 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 (edytowane) Zawór jeśli się nie myle to bez problemu zdejmiesz i założysz bez zdejmowania cylka jest on składany (skręcany od jednej strony śruba imbusową). Po jej odkręceniu rozłożysz go na dwie części i cześć lewą wyciągasz lewą stroną, a prawą wiadomo prawą stroną.Jeśli trzeba mówisz dopchać to może weź pod uwagę jakieś podkładki dystansujące. Edytowane 1 Października 2017 przez kryhol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vidon Opublikowano 2 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Na pewno masz tam wszystko złożone i skręcone jak potrzeba ? Jakieś zdjęcia daj Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi