krystiann44 Opublikowano 22 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2017 Cześć, ostatnio mam problem z moją RMką bo podczas jazdy nagle straciła moc. Wymieniłem świece, sprawdziłem czy nie łapie lewego powietrza, kompresja jest więc podejrzenia padły na zapchany gaźnik lub zawór wydechowy.Otworzyłem pokrywkę gdzie sterowany jest ten zawór i tam dzwignia sterująca zaworem wyleciała ze swojego miejsca i urwało chyba jakąś jej część.Moje pytanie czy ta dzwignia ma chodzić tak luźno ?I czy gdy motor nie chodzi lub jest na wolnych obrotach to czy zawór wydechowy ma byc całkowicie zamknięty czy lekko uchylony, bo u mnie jest uchylony. Podczas dodawania gazu nie zauważyłem wgl reakcji tej dzwigni, gdy ją załozyłem na swoje miejsce.Wstawiam zdjęcie jak to wyglądało po otwarciu pokrywy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 22 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2017 proszę poprawić temat wątku, zgodnie z przyjętymi zasadami porządkowymiczas do jutrajsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi