michoa Opublikowano 19 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 witam krótko zwięźle i na temat robię remont silnika w swojej atc 250R i dziś udało mi się dorwać średnicówkę i mierzyłem z ciekawości otwór w korbowodzie gdzie pracuje łożysko tłoka i jest tak Serwisówka przewiduje normal 21.997-22.000 mmlimit to 22.020 mmnatomiast zmierzone w praktyce na środku 22.06 z jednego brzegu 22.045 z drugiego 22.65 generalnie wszędzie jest 0.02-0.04mm powyżej service limit ( jeśli mi znajomy dobrze zmierzył :D ) i teraz -kombinować coś z tym czy nowe łożysko tłoka i do przodu ?Problemu by nie było żeby nie fakt że korba do tego w PL jest trudna do dostania ( nie piszę niemożliwa bo pewnie się znajdzie ) a na dole nie ma luzów na łożysku igiełkowym , wał też wygląda nieźle i się zastanawiam czy to robić nie mówiąc że jak zawsze nie mam kasy :D .....tłok pod ten wał już mam ........ wygląda to tak ( lepszego zdjęcia nie mam ) tam wszystko było ok , tłok zatarł się w cylindrze łożysko było zdrowe do końca, znaczy innaczej kręciło się do końca bo to stanęło albo od za ubogiej mieszanki albo od temperatury więc pewnie też coś tam dostało.........łożyska główne wału mają lekki luz ale też będą nowe nie wiem kombinować coś z tym , słyszałem o wbijaniu tulejek tam , ma to sens czy zbierać na nową korbę i regeneracje wału ? czy po prostu nic nie robić , nowe łożysko tłoka i składać ... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 20 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 Załóż nowe łożysko razem ze sworzniem w główkę i zobacz czy masz wyczuwalny luz G/D. Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi