LorrdWu Opublikowano 17 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 (edytowane) Witam ,mam pytanie odnośnie gaźnika dla motoru suzuki gz 125 2003 , czy moge orginalny gaźnik mikuni zastąpić nowym (innym) ? Dołączam zdjęciaNowy - https://www.ebay.co.uk/itm/112046474591Stary (mikuni) - <a href=https://zapodaj.net/ee9494dc290e9.jpg.html>IMG_2931.JPG</a> Edytowane 17 Czerwca 2017 przez LorrdWu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pgibson Opublikowano 17 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 Generalnie nie ma rzeczy niemożliwych. Ostatnio założyliśmy dla testu (zgrywy) gaźnik podciśnieniowy z silnika Hondy SC24 do WSK 125. Po dobraniu dysz i filtra nawet lepiej niż oryginał śmiga, ale do tego potrzebny jest sprzęt do sprawdzenia mieszanki, a pewnie takiego nie posiadasz :) Dobra ale bez żartówTwój gaźnik to "nowa" relatywnie konstrukcja z przepustnicą podciśnieniową i TPS-em. To co linkujesz z e-buy to zwykły gaźnik z jedną przepustnicą. To gaźnik jednych z pierwszych konstrukcji i nie będzie na tym pracował silnik tak jak na starym, nie wspominając już o TPS-ie, którego raczej już nie podłączysz. Szukaj PODOBNEGO chociaż.Ten po włożeniu BAARDZO Cię rozczaruje jeśli uda się odpalić moto. Szkoda zachodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofer Opublikowano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Kiedyś zakładałem do dr 125 gaźnik ze starego modelu bez tps i chodziło to normalne,przynajmniej ja nie zauważyłem różnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LorrdWu Opublikowano 18 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 :) Ok , pomyślę nad tym . Mam jeszcze jedno pytanie . Jak wyregulować ten mój gaźnik (mikuni) ? W innych są śrubki na zewnątrz gaźnika ,w tym nie ma . Moto po przejechaniu paru mil ma wysokie obroty na neutralu lub na sprzęgle . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LorrdWu Opublikowano 19 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 Up /\ Please Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazirro Opublikowano 21 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 Łapie lewe powietrze na pewno. A śrubki słabo szukasz. Jest od spodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi