Matiz332 Opublikowano 1 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 Cześć, posiadam Daelima Roadsport 125 2008, model na wtrysku, od jakiegoś czasu motocyk zaczął gasnąć na wolnych obrotach, na nie rozgrzanym silniku, jak się rozgrzeje to się stabilizuje, lecz też potrafi raz po raz zgasnąć, dodatkowo wczoraj gdy wracałem do domu motocykl zaczął strasznie przerywać i strzelać z wydechu w okolicach około 4/5 tys obrotów, gdy zjechałem na pobocze, wcisnąłem sprzęgło, motocykl zgasł, również bardzo stracił moc, ponieważ ciężko go rozpędzić do 80km/h, co wcześniej nie sprawiało mu żadnego problemu, potrafił się rozpędzić do 120/130 km/h, co może być powodem tych dolegliwości? Świeca wymieniona, filtry wyczyszczenie, wymienione, nadal to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żużu77 Opublikowano 2 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 Luzy zaworów oraz elektryka zapłonu do przejrzenia. Żużu77, Cieszyn, R12RT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz332 Opublikowano 17 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 Był u mechanika, strzelanie zniknęło po ogólnej regulacji, lecz nadal słychać klekotanie w silniku (zawory dobrze wyregulowane), oraz gaśnie na nie rozgrzanym silniku, oto filmik gdzie widać sposób gaśnięcia, oraz słychać klekotanie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techdx Opublikowano 19 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 Brzmi jak sworzeń korbowodu. mechanik nie sprawdził dlaczego klepie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi