KubaCB1000R Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Witam od niedawna jestem posiadaczem Hondy CB1000R z 2008r i niestety mam z nią problem,z racji tego że w dniu zakupu strasznie lało nie sprawdziłem motocykla w pełnym zakresie obrotów. Problem polega na tym że rozpędzając się np. od 0 z odkręcona manetka na maksa przy 8 tyś łapie muła i nie chce dalej sie rozpędzać, gdy popuszczę delikatnie manetkę na powiedzmy 80% idzie do odcinki ładnie. Co może być że akurat przy 8 tyś łapie muła ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tuzmen Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 przyczyn może być wiele, poczytaj tu (podobne objawy):http://forum.motocyklistow.pl/index.php/topic/180777-honda-cbr600rr-z-2005-roku-przerywa-na-wolnych-po-rozgrzaniu/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Ee, tamto to co innego. Tutaj kolega odwija manetę do oporu, co jest zupełnie niepotrzebne ani nieuzasadnione. Może komp po prostu głupieje na chwilę. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubaCB1000R Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Temat do zamknięcia. Problem rozwiązany,okazał się padnięty MAP SENSOR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi