bartek77 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Witam. Kupiłem suzuki rm 125. Wszystko wygląda w porządku. Ale jest jedna rzecz ktora mnie trochę martwi. Odkrecając manetke na maxa, pierwszy bieg przechodzi, daje na drugi bieg, i moto mi sie troche dlawi, tak jakby przerywal prace, jakby tak przez ulamek sekundy dawal moc, i nei dawal, dawal i nie dawal. Wtedy odpuszczam manetke i delikatnie dodaje gazu i wskakuje na 3 bieg i juz wszystko gra, trzeci bieg do konca idzie, i czwarty. Troche czytałem juz na ten temat. Moje przypuszczenia:1 - zla mieszanka paliwa z olejem2 - nieszczelny uklad wydechowy3 - tlok do wymiany ? jakas kompresja ?4 - luźny łańcuch ? ale co ? przeskakiwalyby ogniwa ? (łańcuch jest bezsprzecznie do wymiany, jest luźny i nie ma juz prawie miejsca do naciągu).5 - swieca / gaźnik do regulacji Co innego moze byc przyczyna ?Moze ktos mial podobny problem i byla to ktoras z wyzej wymienionych spraw ?Prosze o opinie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryhol Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 (edytowane) Zawalony filtr paliwa. Edytowane 20 Kwietnia 2017 przez kryhol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Sprawdź poziom paliwa w gaźniku,zawór wydechowy-czy się nie zacina i na końcu drożność tłumika Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi