Skocz do zawartości

Wyciek benzyny z okolic pokrywy kola magneswego, tzr

Tzr Malossi mhr
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Sprawa wyglada tak że mam wyciek najprawdopodobniej benzyny z okolic pokrywy kola magneswego ... Teraz moje pytanie się snuje :
Czego to jest powodem ? - jeśli simering na wale to prosiłbym o dokładną instrukcję wymiany ;) Motorek to Yamaha tzr ;) Z góry dzięki ;D

najpierw sprawdź czy to benzyna czu olej. Jeżeli olej to silikon gdzieś na łączeniu karterów puścił, najlepiej rozpołowić silnik i od nowa(łatanie nie na długo się zda), jeżeli benzyna to moto powinno ciężko pracować albo w ogóle nie odpalać. Nie wiem czy masz am6 czy oryginalną 80 ale powinno się dać wyjąc simering po ściągnięciu magneto(przynajmniej tak jest w 125(trzyma go blaszka na krzyżak)

podstawowa kwestia to czy zapie**ala , bo rzadko się zdarza żeby simmering pod magnetem puścił a moto jeździło normalnie

"... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntian

michoa-100% stylistów bez szyku

http://miszczua.cba.pl

Posiadam AM6 tylko włożony cylinder i głowica 80 cm malossi mhr replica. Jeździć w miarę jeździ ... Nie mam odniesienia całkowitego bo takiego go kupiłem i nie wiem czy brakuje mu mocy :) Wiem tyle że na wolnych obrotach gaśnie jak nie trzymam manetki :( I regulacjia gaźnikiem daje tyle że albo chodzi wysoko albo gaśnie :/

Musisz stwierdzić czy leje ci się tam mieszanka czy olej ze skrzyni.. Silnik to AM6 czy 4BA?

AM6

Jeśli mówisz że jeździ, a na wysokie obroty dobrze się wkręca?

Podejrzewam tutaj przedostawanie się oleju ze skrzyni do spalania i to może być główny powód że nie chce chodzić na wolnych.

Mocno ogółem kopci maszyna?

Edytowane przez kryhol

Tak właśnie ... maskara po odpaleniu :( Myślałem że mieszanke dałem za bogatą ale no bez przesady ... fakt, po 2 -3 minutach od uruchomienia jest lepiej :/ na wysokie w miare fajnie idzie :D Swieca czarna cała ale nie wiem czy to od mieszanki ze gaznik źle wyregulowany czy coś innego :(

Edytowane przez Tzr Malossi mhr