Matthletic Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Witam,dzisiaj sprawdzałem w jakim stanie są świece i przy wkręcaniu poczułem lekki opór, w końcu coraz większy. Na drugim cylindrze świeca wkręca się do końca praktycznie samymi palcami a na pierwszym mam problem z wkręceniem, robię około 15 pół obrotów i dalej nie idzie a na drugim około 30. Opiłków dużo nie ma, więc myślę, że gwint do uratowania. Samo przejechanie gwintownikiem powinno pomóc? Ostatecznie trzeba będzie zastosować tuleję, ale wtedy silnik nie będzie pracował właściwie. Miał już ktoś podobny problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Prawdopodobnie opilki masz już w komorze spalania. Najbezpieczniej będzie zrzucić głowicę i od razu wstawić helicoil. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthletic Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Też tak myślę, to będzie najbezpieczniejszy manewr.Ciekawi mnie jedynie "patent" jednego warsztatu, gdzie zaoferowali naprawę tego bez zdejmowania głowicy. Chyba do środka odkurzacz później wstawiają żeby wióry wyssać. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambi Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 (edytowane) Helicoil mozna wstawic bez zdejmowania glowicy. A jak bardzo boisz sie opilkow ustaw tlop przed gmp w suwie wydechu gdy zawory sa otwarte i wwyciagniesz odkurzaczem przez otwor od swiecy. Edytowane 13 Kwietnia 2017 przez rambi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi