Marcin Wlo Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Witam forumowicze, Mam problem ze swoja Honda, padl regulator napiecia. Niestety do tego modelu bardzo trudno dostac niektore elementy w tym wlasnie regulator. Orientuje sie ktos czy jest mozliwosc dobrania go z innego modelu hondy? Moze da sie naprawic obecny element ktory daje zbyt duze napiecie na aku? A moze ktos ma do sprzedania? Wszelkie info mile widziane... jest to 5 zylowy regulator. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryhol Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2017 (edytowane) Kupujesz z podobnego modelu yamaha, honda, itp. A podłaczasz porównując schemat swojej instalacji ze schematu danego moto.I w ogóle nie zwracaj uwagi ze u ciebie z regla wychodzą trzy przewody do alternatora, bo w dużo reglach wychodzi jeden wspólny.http://www.xrv.org.uk/forums/members/mad-mitch-albums-honda-xlr-125-wiring-diagram-picture11859-honda-xlr-125-loom.jpg Edytowane 2 Kwietnia 2017 przez kryhol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SamotnyWilk Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Ja kupiłem jakiś chiński regulator do gsx-r i działa bez zarzutu. Poprzedni markowy za prawie 3stówy spalił się w jakiś upalny dzień,tak więc doszedłem do wniosku ,że nie ma sensu przepłacac,ale do rzeczy.....kupujesz najprostrzy regler, czerwony i czarny przewód podączasz zgodnie ze schematem i kolorami, a 3 zółte przewody podłaczasz bez znaczenia w które gniazdo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Wlo Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Chłopaki bardzo dziekuje za odpowiedzi! Czy jest jakis sposób na to zeby te regulatory nie padały jak muchy? Moj jest zamontowany pod siedzeniem i wydaje mi sie ze niema prawie zadnego przewiewu powietrza a moze to by cos dało. Jakie mieliscie objawy spalonego regulatora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Wywal go na przeciąg, specjalnie je montują, żeby się smażyły. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryhol Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Ja nigdy z oryginalnym nie miałem problemu jedynie udało mi się go spalić jak odpalałem raz moto na kable z auta (+) dotknął mi się do masy i z braku bezpiecznika jeszcze przy okazji popaliły mi się przewody w instalacji. Kupiłem taki sam używany oryginał za 30 zł i gra gitara.Z opinii wiem że te oryginały do mojego silnika yamahy praktycznie działają przez kilkanaście lat i nic im nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SamotnyWilk Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Chłopaki bardzo dziekuje za odpowiedzi! Czy jest jakis sposób na to zeby te regulatory nie padały jak muchy? Moj jest zamontowany pod siedzeniem i wydaje mi sie ze niema prawie zadnego przewiewu powietrza a moze to by cos dało. Jakie mieliscie objawy spalonego regulatora? Ja na mój zamontowałem wiatraczek na 12V od starego PCJeżdze już tak 2 rok i chińczyk wytrzymuje :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi