Kościan Opublikowano 25 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 (edytowane) Witam Ostatnio poskładałem górę silnika i wymieniłem uszczelkę pod cylindrem i pod głowicą. Kilka dni wcześniej płyn chłodniczy zalał mi całą komore wału korbowego,ale to wypompowałem osuszyłem i wszystko poskładałem. No i gdy chciałem kopnął to jest strasznie dziwna kompresja i i dziwnie kopka przeskakuje przez nią a nie chodzi płynnie,a jak kopnę mocno to słychać taki głośny strzał jak by tłok do czegoś dobijał.Ale wydaje mi się że nie dobija do niczego tylko to jakaś dziwna kompresja.Szukałem już i nie mogłem znaleźć nic co by to wyjaśniało. Spotkał się już ktoś z was z tym ? Motor to Husqvarna wre 125. Z góry wielkie dzięki za pomoc. Edytowane 25 Marca 2017 przez Kościan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 25 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 Spotkałem się kiedyś z podobnymi objawami. Problem leżał w zbyt splanowanej głowicy. Zrzuć głowicę i zobacz jak wygląda płaszcz tłoka. Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Ostatnio poskładałem górę silnika i wymieniłem uszczelkę pod cylindrem i pod głowicą. prawdopodobnie ktoś planował głowicę i dałeś zbyt cienką uszczelkę i tłok wali w głowice Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi