GTwice Opublikowano 9 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Szukam kasku - integral, do normalnej jazdy, budżet 800-1000 PLN. Jakbym nie mierzył obwodu makówki, wychodzi mi 58 cm, czyli duże M - ale w takim kasku łepetyna lata mi jak w wiadrze - problem zapewne w tym że mam dosyć szczupłą twarz. Mierzyłem ostatnio 3 kaski HJC (IS-17, FG-17 i FG-ST) i dopiero XS należycie trzyma mnie za policzki, ale z kolei pojawia się niewielki ucisk w najszerszym obwodzie nad uszami, akurat w tym przypadku od szwów wyściółki kasku. Być może po ułożeniu się problem by zniknął, zwłaszcza w przypadku FG-ST który od początku był najwygodniejszy, ale zastanawiam się czy nie ma na to innego rozwiązania.Znacie może jakieś kaski w tym budżecie, gdzie da się np kupić rozmiar M/S ale z policzkami od XS? Albo dmuchane policzki, ale to podobno awaryjne rozwiązanie? A może jakiś model kasku przystosowany do szczupłej facjaty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 9 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 W tej cenie nawet nie patrz na HJC. Bierz Suomy albo dołoż 200 i bierz Shoei / Arai. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 9 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Technicznie HJC za tę kasę to najlepsze wyjście, ale na pewno nie na chudą twarz. Suomy o ile kojarzę też są dość zaokrąglone. Arai z uwagi na bardzo zaokrągloną skorupę też trudniej dopasować na bardzo szczupłe policzki. Moje typy na podstawie bardzo częstych prób z chudymi klientami: - Shoei NXR i grubsze wkłady policzkowe- HJC R-PHA 11- X-lite X-702 GT w mniejszym rozmiarze- Scorpion EXO-1200 z pompowanymi wkładami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GTwice Opublikowano 9 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Technicznie HJC za tę kasę to najlepsze wyjście, ale na pewno nie na chudą twarz. Suomy o ile kojarzę też są dość zaokrąglone. Arai z uwagi na bardzo zaokrągloną skorupę też trudniej dopasować na bardzo szczupłe policzki. Moje typy na podstawie bardzo częstych prób z chudymi klientami: - Shoei NXR i grubsze wkłady policzkowe- HJC R-PHA 11- X-lite X-702 GT w mniejszym rozmiarze- Scorpion EXO-1200 z pompowanymi wkładamiDzięki, ale jednak budżetowo to propozycje znacznie powyżej 1000 PLN, a już ten budżet jest naciągnięty bo początkowo chciałem się zmieścić w 800 - coś z nieco niższej półki jednak polecisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 9 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Może LS2 FF322 dopasujesz na swój kształt twarzy, ale to raczej na skuter a nie na 650 o tej mocy. Masz konkretne wymagania więc rozwiązanie też musi być konkretne... Sprawdź pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi