Skocz do zawartości

pytanie do znawców tematu [KASKI]

Rekomendowane odpowiedzi

po przetrząśnięciu sieci i przerzuceniu kilkudziesięciu stron z akcesoriami motocyklowymi zainteresowałam się tymi trzema kaskami:

- agv GP1

- bayard SP 30 DX

- bayard RAGE

w zasadzie kierowałam się wysokością ceny i malowaniem (które dla mnie, kobiety, ma jak wiadomo niebanalne znaczenie :( )

nie mam jednak doświadczenia w tym temacie i w kwestii innych, bardziej liczących się w codziennej eksploatacji, atrybutów (ciężar, wentylacja, komfort ect.) jestem kompletnie zielona :?

więc gdyby ktoś mógł mi pomóc w wyborze odpowiedniej skorupki na łebek to byłabym niezmiernie wdzięczna :roll:

A jakim motocyklem jeździsz...? Bo to ma duże znaczenie - czy jeździsz/planujesz jeździć szybko (pow. 140 km/h)...? Na sporcie czy choperze? Turystycznie czy po mieście...? Bo jeśli chodzi o bezpieczeństwo to te ksaki są porównywalne. A jeśli nie panujesz jazd dłuższych niż 200 km za jednym zamachem, to chałas nie jest istotny. Jak chcesz jeździć tylko jak jest ciepło i sucho - antifogiem nie musisz się przejmować. Jak nie zamierzasz przekraczać 140 - 160 km/h to i różnice w aerodynamice nie mają większego znaczenia. Jeśli to wszystko pasuje do twoich upodobań, wybierz ten który Ci się bardziej podoba... aczkolwiek najpierw przymierz, bo może okaże się, że najładniejszy nie jest najwygodniejszy.

Mózg elektroniczny będzie za nas tak myślał, jak krzesło elektryczne za nas umiera... (S.J. Lec)

CBR 600 - tylko w piękne, suche i pogodne dni (od tych ponurych, deszczowych i zimnych mam katamarana ;) )

na razie o prędkościach nie mówmy, bo moto mam od weekendu i jeszcze się "nie wczułam" :(

traski... hmmm... na pewno będą wiec i to trzeba wziąc pod uwagę :roll:

Ponieważ wszystkie są podobnej klasy i o podobnej cenie, wybierz taki, który będzie najwygodniejszy! Żaden nie ma specjalnych bajerów ani wad... Pamiętaj tylko, że znaleźć w internecie, a znaleść w sklepie w realu to w tym kraju dwie osobne rzeczy. Choś ja osobiście wybrałbym AGV ponieważ... paru kumpli ma różne modele a nikogo z bayardem nie widziałem.

Mózg elektroniczny będzie za nas tak myślał, jak krzesło elektryczne za nas umiera... (S.J. Lec)

no własnie.. problem jest taki, że z tych agv, które mi pasują żadnego nie ma na stanie (przynajmniej w IC - przy okazji: czy InterCars to główny importer na polskę?) i... jedyna mozliwość to złożenie zamówienia i branie w ciemno :?

mam nadzieję w ten weekend odwiedzić moto bazar w wawce - może akurat ktoś się wystawi z kaskami...