macbrus Opublikowano 6 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2004 Może i nie o motocyklach ale jak sie czyta o tych zabytkowych samochodach i ich historiach to...... ech co sie bede rozpisywał sami zobaczcie i poczytajcie: http://www.ampir-autostarocie.pl/index.html Cytuj Macbrus Shl M17 Gazela, Junak B20, WSK M21 S1 Sport, WSK M06B3, BMW R1200GS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korba Opublikowano 8 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2004 Miło popatrzeć, i wspomnieć, tym bardziej, że wiele z tych pojazdów pamiętam z dzieciństwa. Choć autor mógłby wzbogacić stronkę o motocykle, bo za czasów PRLu też odegrały ważną rolę. Częściej były wtedy jedynym środkiem transportu właściciela, niż tak jak dzisiaj- pojazdami pełniącymi rolę głównie rekreacyjną. Cytuj Gryf MC Poland Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro_N Opublikowano 8 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2004 Tak po cichu "pociągnę" jeszcze ten temacik, a powód mam taki, jak w załączniku ;) .. Rocznik '52, pojemność ok. 1450 ccm, przeszczepy m.in. od warszawa-żuk (elementy układu zapłonowego), syrena (tylne światła, kierunki), ursus c-ileś tam (pezrdnie reflektory), eh.. Ta nieoryginalność została nabyta, a mnie w pięknym szczenięcym wieku bardziej pasjonowała jazda (jak do dziś, zresztą), niż "szczegóły. Fakt, że koszt doprowadzenia tej cytryny do stanu wartościowego był wówczas dla mnie całkowicie poza zasięgiem, ale ważny był każdy przejechany kilometr.A takich pasjonatów, jak autor ww stronki, po prostu podziwiam i bardzo cieszę się, że wciąż są tacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 9 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2004 A masz jeszcze go czy sprzedales ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro_N Opublikowano 9 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2004 A masz jeszcze go czy sprzedales ?? Zamieniłem... ;) i nie wiem, gdzie się podział, może trafił do kasiastego szwaba. Zresztą, mówimy o prehistorii :mrgreen: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profaner Opublikowano 9 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2004 POst lekko zwiazany z tematem:czy uwazacie ze ogolnie jako narod jestesmy technicznymi flejami i ignorantami??? nie wielu ludzi poza zapalencami motocyklowymi takimi jak ludzie z forum szanuje sprzety badz co badz juz zabytkowe takie jak wski wfmki itd..... w wilu zagranicznych programach w dobrym tobie jest rozjebac cos nawet zabytkowego tak dla show:d a u nas ??? ja uwazam ze wile osob bez sensu cos niszczy przerabia tnie katuje itd..... czy tak jest w calym kraju???? powrot do temtu w Poznaniu jest cos takiego jak muzeum motoryzacji mozna np zobaczyc jak mail wygladac tarpan taki concept car:d super sprawa wile mielismy takich perelek chociazby polonez z silnikiem lanci stratos:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korba Opublikowano 10 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2004 Pod Warszawą, w Otrębusach też jest muzeum motoryzacji, gdzie mozna zobaczyć też sporo ciekawych maszyn, a nawet prawdziwych unikatów. A co do ignorancji technicznej, to świadomość ludzi zaczęła się powoli zmieniać po upadku socjalizmu i teraz się przeważnie szanuje zabytki motoryzacji ( za wyjątkiem domorosłych ''tfurców'' co to do dziś przerabiaja Junaki na dragi i czopery, czy inne wynalazki, bo myślą, że wtedy on stanie się Harleyem)ale za komuny nie było świętości. Ile było angielskich, czy niemieckich przedwojennych, rzadkich motocykli bezpowrotnie pociętych i przerobionych na snopowiązałkę, czy inny roztrząsacz gnoju. Żywot ich kończył się w momencie gdy zepsuła się częśc której wiejski kowal nie umiał dorobić. Przecież wtedy wszystko co zachodnie było złe, i należało to niszczyć i piętnować. Na szczęście trochę się to zmieniło, ale niestety nie u wszystkich. Cytuj Gryf MC Poland Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi