Skocz do zawartości

Brak iskry Suzuki TS200R 1993r.

KrystianEE9
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj zobaczyłem, że stacyjka jest dołączona a że wiązka jest trochę pogmatwana (nie da się jej podłączyć) to zostaje mi uruchomienie go bez stacyjki, wie może ktoś jak to zrobić? Wystarczy wszystkie kabelki od stacyjki spiąć w jedno i już?

Edytowane przez KrystianEE9

Cześć, chodzi tu o moją TS która stała długi czas nie używana, ale wilgoci nie zaznała.
Na czym polega problem z wiązką? Ta która była na motocyklu była raczej w całości, ta dodatkowo pochodziła z TS 125.

Jest jakiekolwiek napięcie na przewodzie WN? Masa na miejscu?

No właśnie zobaczyłem, że wiązka się trochę różni, bo ta która jest oddzielnie, tzn luzem pasuje pod tą stacyjkę, ktora jest zamontowana i według mnie jeśli nie będzie "zwarcia"/sygnału od stacyjki to nie będzie iskry dlatego jeszcze nie sprawdzałem napięcia. Może wiązka, która jest oddzielnie jest od 200 a zamontowana jest z 125 albo poprostu stacyjka jest od 125. Odpalales ją na tym co jest teraz? Czy po zmianie ramy tego nie robiłeś.

Silnik był przełożony do ramy od 125 i wpięty pod wiązkę która była na motocyklu - z tego co pamiętam nie przekładałem wiązki od 200.
Pewnym jest że motocykl w tej konfiguracji w której go sprzedawałem - normalnie odpalał. Po całej przekładce TS normalnie jeździła.

Przez to że Suzuki tyle czasu stało nie używane - ciężko jest mi to sobie bardzo dokładnie przypomnieć. Z tego co pamiętam instalacja była tam zawsze bardzo prosta - bo pozbawiona akumulatora.

Może to kwestia przełącznika na kierownicy? Próbowałeś szukać iskry w pozycji OFF na przełączniku? Może tam się coś zwarło / oszalało?