przemek96 Opublikowano 21 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 Świece po wymianie należałoby wygrzać. A pisałem wyżej o świecach :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszyh Opublikowano 22 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 Również Twoja odpowiedź do wymiany świec się przyczyniła, więc bym się tak nie denerwował ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszyh Opublikowano 1 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 Witam ponownie wszystkich Forumowiczów. Nie zakładam nowego wątku, bo wiąże się trochę z tym. Wracając do mojego Sporta. Zastanawiąją mnie okopcone świece na tylnym cylindrze. Na przednim wyglądają w porządku. Gdy zamieniłem je miejscami, sytuacja wyglądała tak samo - na tylnym okopciło, a z przodu wypaliło. Świece są zmienione (6R12), przewody zmienione, aku nowe, filtr powietrza czyszczony. Gaźnik jeszcze nie był ruszany. A, i co jeszcze. Wydaje mi się, że przedni cylinder szybciej się nagrzewa niż tylny.Co może być przyczyną? Jakieś sugesty? Jak okopcone, to za bogata mieszanina, tak? Dzięki z góry za odpowiedzi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek hd Opublikowano 6 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Witam ponownie wszystkich Forumowiczów. Nie zakładam nowego wątku, bo wiąże się trochę z tym. Wracając do mojego Sporta. Zastanawiąją mnie okopcone świece na tylnym cylindrze. Na przednim wyglądają w porządku. Gdy zamieniłem je miejscami, sytuacja wyglądała tak samo - na tylnym okopciło, a z przodu wypaliło. Świece są zmienione (6R12), przewody zmienione, aku nowe, filtr powietrza czyszczony. Gaźnik jeszcze nie był ruszany. A, i co jeszcze. Wydaje mi się, że przedni cylinder szybciej się nagrzewa niż tylny.Co może być przyczyną? Jakieś sugesty? Jak okopcone, to za bogata mieszanina, tak? Dzięki z góry za odpowiedzi :) moim zdaniem to sprawa cewki. jak nie chcesz kupic nowej to kazda podwojna cewka sie da zaimprowizowac by sparwdzic . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszyh Opublikowano 25 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 Drodzy Forumowicze.Mało pojeździłem tym motocyklem przez sezon, a to przez nadmiar innych zajęć, ale nie o tym. Wracam do motocykla. Wymieniłem cewkę. Trochę się poprawiło, w sensie, że świece z tylnego cylindra nie były nie były tak okopcone jak wcześniej. Ale pozostaje temat temperatury tylnego cylindra. Otóż po uruchomieniu, na ssaniu, wolniej się nagrzewa niż przedni. W sumie dobrze, ale czy to normalne?I tak to wygląda na koniec sezonu. Pozdrowienia :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
West68 Opublikowano 7 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 Witam , Nie chcę zakładać nowego wątku więc zapytam tu. Cewka zapłonowa HD Sportster 1200 Sreean Engel w czasie pomiaru wskazuje 0,26 oma ......iskra raz jest ,raz nie ma ,a raz sama skacze .Cewka do kosza rozumiem . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi