verbea Opublikowano 25 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Witam. Od kilku dni przerabiam temat uruchomienia mojej nowej zabawki. XL zahaczył prętem od zmiany biegów o krawężnik (podczas jazdy na 1 biegu) I teraz nie można włączyć luzu (wyświetlacz biegów pokazuje cały czas bieg 1. Dźwignia zmiany biegów normalnie pracuję lecz czuć opór podczas próby wyrzucenia na luz. Potrzebuję Waszej pomocy? Czy trudno jest zdjąć sprzęgło w xl? Może tam by coś się dało zobaczyć. Myślę że to coś z wodzikiem bo wizja rozpoławiania silnika mnie przeraża. Z góry dziękuję za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba1340 Opublikowano 27 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 prawdopodobnie rozsypał się lub przeskoczył zmieniacz, . Zdemontuj kapę sprzęgła, kosz i wszystko będzie jasne :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
verbea Opublikowano 28 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Ok. A czy sprzęgło jest bezproblemowe w zdejmowaniu (nic mi się tam nie rozsypie?)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyzdra1 Opublikowano 29 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Na pewno znajdziesz jakiś tutorial na YouTube Cytuj :crossy:https://www.bikepics.com/pictures/2720853/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
verbea Opublikowano 24 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2016 Temat ogarnięty. Za koszem sprzęgłowym znajdują się 2 dźwignie które zmieniają biegi. Jedna na biegi wyższe a druga odwrotnie. Jedna z dźwigni przeskoczyła za daleko. Naprawa polegała na prawidłowym ustawieniu. Nawet nie trzeba było zdejmować sprzęgła. Biegi wchodzą bardzo ladnie i czekam na trochę pogody żeby pojeździć. P.S mam licznik z obrotomierzem i elektronicznym wyświetlaniem prędkości i wskaźnikiem biegu - oryginalny. Gdzie można dokupić drugi taki sam na drugiego xl?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chorcio Opublikowano 25 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2016 W serwisie - ale cena zabija , ebay , Allegro , OLX - szukaj ostatnio był taki zestaw za ok 800 zł - w milach oczywiście :) Cytuj <p>była mz - była xj600s - była vn800 - była vl 800 - był Road King 1550 - był Fat Boy TC 96 - była Electra TC - był Night Rod - był Heritage Softail TC jest Electra i Softail Springer - malina. :wub: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
verbea Opublikowano 26 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 (edytowane) Swojego sprowadziłem z USA więc też jest w milach. Ale jak dłużej przytrzymać przycisk od kasowania przebiegu to zmieniły się jednostki na metryczne (podobnie jest w autach z usa - też można zmienić jednostki)Licznik wygląda tak Edytowane 26 Grudnia 2016 przez verbea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi