juhas77 Opublikowano 19 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 dzięki po nowym roku będę się bawićNo i jak działałeś coś kolego w tym temacie. Jak wygląda ten kompensator i jaki to numer części? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolba Opublikowano 19 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 (edytowane) powiem ci tak zima była długa akumulator wymieniłem z większym prądem rozruchu jak zaczołem jeździć na razie niema problemu więc nic nie ruszałem Edytowane 19 Maja 2017 przez kolba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czajka67 Opublikowano 19 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 Pisałem już kilkukrotnie o moich problemach z zapaleniem. Były to właśnie zgrzyty, trudności z odpaleniem, czasem silnik odbił i nie zapalił. U mnie sprawę rozwiązała wymiana kompensatora. A też myślałem że może aku albo rozrusznik. W tc96 do 2011r kompensator jest za słaby (z tc88) i szybko się zużywa albo potrafią się nawet sprężyny rozlecieć. Nawet w HD w końcu dostrzegli problem i od 2011 już fabrycznie montują kompensator SE. Ja go zmieniłem sam (w kwietniu tego roku) i od tej pory nie zdążyło mi się ani razu żeby moto zgrzytnęło przy odpalaniu. Aku mam nie wiem jak stare, z nim kupiłem moto. Dla świętego spokoju można zdjąć kapę primary i obejrzeć kompensator. Ja miałem wyraźnie wyczuwalny luz przy kręceniu nim ręką prawo-lewo. Kumpel w jego RK np nie miał żadnego a ma zrobiony silnik na większą moc od dawna więc jest to loteria. Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkHejka,widze ze troche czasu minelo od czasu kiedy napisales ,ale wlasnie borykam sie z takim problemem,powiedz prosze gdzie i za ile zakupiles taki kompresator ,wiem ze cena zwala z nog ,ale coz ...trzeba ,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czajka67 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Hejka,widze ze troche czasu minelo od czasu kiedy napisales ,ale wlasnie borykam sie z takim problemem,powiedz prosze gdzie i za ile zakupiles taki kompresator ,wiem ze cena zwala z nog ,ale coz ...trzeba ,pozdrawiamSiemka kompresator kupiłem w serwisie H-D Wrocław za około 700zl ,tylko w moim przypadku nie pomogło ,i dalej mam ten problem powiem ci tak zima była długa akumulator wymieniłem z większym prądem rozruchu jak zaczołem jeździć na razie niema problemu więc nic nie ruszałem powiem ci tak zima była długa akumulator wymieniłem z większym prądem rozruchu jak zaczołem jeździć na razie niema problemu więc nic nie ruszałem Siemka kompresator kupiłem w serwisie H-D Wrocław za około 700zl ,tylko w moim przypadku nie pomogło ,i dalej mam ten problemI tak naprawde nie wiem co jest ,nie mam pomyslu na ten problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tedi1103 Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2020 Witam. Odświeżę temat,otóż u mnie sytuacja wyglądała podobnie, zgrzyty podczas uruchamiania .Problem został zażegnany , a pomogło kompletne czyszczenie i smarowanie rozrusznika i wymiana łożyska kosza sprzęgłowego (wyczuwalne lekkie luzy na boki ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi