Skocz do zawartości

Nabijanie tulejek wahacza - jak to zrobić??

SOWA
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Ja troszke nie zrozumiałem pytanka, ale chodzi ci chyba o ta gumę która przychodzi w tylnym kole???? Jesli tak to ja radze ci tak ( wydaje sie cholernie łatwe jednak często tak łatwo nie jest ) trzeba ją tam poprostu wcisnąc na hama ja tak zrobiłem i nic się nie dzieje.

pozdro :mrgreen:

przede wszystkim nie nabic, a wcisnac :mrgreen: ja to robie na imadle, ktorego uzywam jako prasy posilkujac sie nasadkami o odpowiednich srednicach. przy wkladaniu dobrze jest posmarowac woda z mydlem lub mydlem w plynie

"jak nie posmarujesz, to nie pojedziesz" :mrgreen:

• 2 tygodnie później...

Mialem TEN SAM problem z wahaczem w simsonie skuterze. Stracilem KILKANASCIE GODZIN na to skór**syństwo, probowalem wszystkiego - temperatury, środkow smarnych, talku, kombinowałem jak by tu użyć jakiejs prasy, czy cos takiego. Pod koniec dnia zaczalem sie żarliwie modlic do wszystkich bogow jakich znam i udalo sie. Kombinacja - TALK - ale nie za duzo do otworu wahacza, nieco na gume i wbijac dużą masą, np młotkiem gumowym. Jest to kurewnie trudne i byloby NIEMOZLIWE gdybym nie.. zeszlifowal troche gumy szlifierką kątową z tych j**nych gumek. Jak zdejmiesz jakies 0.2 mm materialu , nawet mniej - to gumy uda się wbić. Inaczej, w warunkach amatorskich nie ma szans.

A! Bylby zapomnial!

Nie mozesz wbic gum samych, bez tulei !!! Bo potem wbijajac tuleje wypchniesz gumy!!! Jakby co, to pytaj, mnie się udało.