kinawronski Opublikowano 14 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 (edytowane) Dzien dobry wszystkim mam na imie krzysiek i jestem tu nowy. Od 3 dni posiadam piaggio x9 125 gaznik 2000r 4T. po dodaniu gazu jedzie.do ok 60 km/h jak.dodam wiecej gazu obroty spadaja i nie ma sily.jechac wcale jak odpuszcze do pewnego mometu to jest ok. Probowalem krecic ta srubka.od regulacji mieszanki.ale.nic to nie.dalo jak zadzwonilem do serwisu powiedzieli ze moze sie zalewa ale nie wiem zbyt o co chodzi. co moze byc powodem i co mam zrobic krok po kroku pozdrawiam :-) lub może ktoś z was jest z Poznania i mogł by zerknąć co jest grane?? BARDZO proszę o pomoc... Edytowane 14 Września 2016 przez kinawronski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techdx Opublikowano 14 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Jak się zachowuje na zimnym? Normalnie odpala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinawronski Opublikowano 14 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Tak na zimnym normalnie odpala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 14 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 sprawdź filtr powietrza, ale generalnie to iglica do podniesienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinawronski Opublikowano 14 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 (edytowane) Sprawdzałem wyczyścilem filtr a może ktoś mi powiedzieć jak to zrobić? Z tą iglica? Edytowane 14 Września 2016 przez kinawronski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techdx Opublikowano 14 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 (edytowane) Musisz odkręcić pokrywke z membraną podciśnieniową wyciągnąć przepustnice i jest możliwe że iglica jest zablokowana taką plastikową nakładką czasami niema nic tylko sprężyna ją dociska. Na iglicy masz rowki a na jednym z nich jest seger tzn taka podkładka musisz go zdjąć i zamocować na wyższymrowku myślę że jeden wyżej powinien wystarczyćJak już będziesz miał gaźnik na stole to odrazu możesz go wyczyścić. Kup sprężone powietrze takie do przedmuchiwania komputerów benzynę ekstrakcyjną szmatki i patyczki do uszu powinieneś mieć w domu na YouTube jest pełno poradników jak czyscić gaźnik tam są co prawda chińskie ale twój się niewiele różni Edytowane 14 Września 2016 przez Techdx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinawronski Opublikowano 14 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Oki dziękuję bo jak patrzę na filtr paliwa to pełny on nigdy nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techdx Opublikowano 14 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Nie musi być pełny jeśli nie stoi pionowo. U mnie filtr leży poziomo i zawsze jakiś bąbelek powietrza tam jest masz możesz się sugerować tym filmem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinawronski Opublikowano 21 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 Chciałem zawieść.go do mechanika dziś ale nie mogę go odpalić kręci prawie łapie ale nie zapala....jak podczas kręcenia dodam gazu kręci wolniej co zrobić teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techdx Opublikowano 21 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 Wyczysciłeś gaźnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinawronski Opublikowano 22 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2016 Nie nie czyscilem miałem dziś pojechać do mechanika ale nie mogę odpalić ech... kreci kreci ale nie chce odpalic bawilem sie i nic padł akumulator...nie mam pomyslu jak to odpalic ktos cos?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techdx Opublikowano 22 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2016 Bez regulacji i czyszczenia raczej nic nie podziałasz. Możesz spróbować popsikać jakimś latwopalnym gazem w filtr np.dezodorant może zaskoczy i dojedzie do serwisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinawronski Opublikowano 22 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2016 oki bede probował dzieki za rade :) ech wiecznie coś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinawronski Opublikowano 29 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 Zabrał go dziś mechanik z czerwonaka do piątku będę miał odpowiedź co się stało mam nadzieję że nic poważnego nie wyjdzie Silnik do kapitalnego remontu lub wymiana na używka używany z gwarancją 1500 z robotą plynami itp 2 tys zł opłaca się? Co robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techdx Opublikowano 29 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 Dowiedz się dokładnie co w tamtym padło może mechanik chce zarobić na tobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi