maroFX Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2016 (edytowane) Chcialbym zeby wypowiedzieli sie głównie posiadacze sportow, szczegolnie opisali zachowanie motocykla przy malej i srwdniej predkosci. Mam RRke i jak jeździłem pierwszy raz nic sie nie dzialo. Wręcz zauroczylo mnie trzymanie łuku nawet na malym rondzie i malej prędkości. Pol sezonu minelo i zdiagnozowalem totalnie kwadratowe lozysko glowki. Natychmiast wymiana i teraz kiera chodzi plynnie bez oporow ale motocykl zaczal mi poglebiac zakręty. Musze nieznacznie odpychac wewnettzna manetke. Czy tak ma i tylko po prostu przywyklem do skopanych łożysk? Opony maja pol sezonu, okragle nie spilowane a cisnienia pilnuje katalogowo :) sprawa irytujaca bo wlasnie od sporta oczekiwalem samodzielnego trzymania toru jazdy, z czym walczylem np. na Hornecie. Stosuje technikę jazdy z maksymalnie rozluznionymi rekami i teraz sie już tak jezdzic nie da :( Przez caly ten czas jezdze na wpuszczonych o 10mm lagach i minimum napietej sprezynie tyl.Czy Wasze szlifierki tez tak poglebiaja zakrety przy np 40 kmh? Edytowane 21 Sierpnia 2016 przez maroFX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimbak Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 To jeden z objawów za mocno dokręconej główki ramy. Drugim objawem jest tendencja do shimy przy hamowaniu lub przyspieszaniu w złożeniu. Cytuj http://bikepics.com/members/chudy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maroFX Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 dzisiaj zrobiłem 20km po mieście i coś jakby się poprawiło. W nieduzym złożeniu juz tak nie ciągnie kierownicą i zorbilem pare prób wytrącania moto z równowagi i sam się ustawia do pionu po zrobieniu 1-2 delikatnych wężyków. Wydawało mi się, ze łożyska nie są za mocno scisniete. Kierownica sama opadała na prawo-lewo po złożeniu. Jeszcze poobserwuję, a pewnie tez niedługo muszę łożysko dociagnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi