GrzesioB Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Wkrótce mam do przywiezienia z Niemiec Hondę CBF 1000 z 2014 roku i mam do dyspozycji fiata Scudo furgon L2H1.Oczywiście wymiary katalogowe motocykla są mi znane jednak mam wątpliwości odnośnie sposobu tego pomiaru. Chodzi mi głównie o wysokość bo nie wiem czy zmieszczę do tego samochodu. Drzwi tylne dostawczaka mają wysokość 1270 mm(później jest 1440) motor wg danych ma wysokość 1238 mm i pytanie czy to jest wysokość do wierzchołka lusterek i owiewki ?? Wysokość do drzwi dostawczaka jest prawie na styk. Owiewka jest regulowana i może być wyżej niżej. Czy motor zmieści się do tego samochodu ? Z długością nie będzie problemu długość przestrzeni 2250 długość motocykla 2170.Bardzo proszę o odpowiedź gdyż przykro byłoby przejechać ponad 1000 km i nie móc załadować motocykla. Owiewkę i lusterka zawsze mogę odkręcić ale czy to wystarczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipr Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Poszukaj kogoś kto ma CBF1000 i niech Ci zmierzy. W razie czego odkręcisz lusterka i szybę i po kłopocie chyba. Pozdr.F. Cytuj https://www.facebook.com/EASRacingTeam/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzesioB Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Właśnie szukam, stąd ten post. Problem taki, że producent podaje 124 cm wysokości ale nie wiem jak producent to mierzy. Czy do skrajnych elementów tj od podłoża do końca szyby owiewki (lub lusterek) czy też do wysokości kierownicy (lub innego stałego elementu). Auto ma 129cm wysokości. Niby zostaje 5 cm rezerwy ale przeszkadza mi to właśnie "niby". Chciałbym mieć pewność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kudlaty_bytom Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 To powinno być do szczytu najwyższego elementu. Przynajmniej tak mi wyszło przy transporcie mojej VTR i weszła bez gadania do VW T4 z dużym zapasem. Wymajzlowane pismem klinowym na Pentagram Monster za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipr Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Może jest jakieś forum CBF? Pozdr.F. Cytuj https://www.facebook.com/EASRacingTeam/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzesioB Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 (edytowane) Może jest jakieś forum CBF? Pozdr.F.Kiedyś chyba było bo spotkałem się z adresem na którymś forum jednak adres był niedziałający.Liczyłem na to, że na tym forum są użytkownicy CBF1000, gdyż natknąłem się tutaj na kilka ciekawych wątków na temat tego motocykla. Myślałem, że któryś z kolegów pofatyguje się i zmierzy mi do najwyższego elementu oraz jaka byłaby wysokość po odkręceniu szyby.Rozmawiałem dzisiaj z diagnostą i stwierdzi że wymiary (wysokość) podaje się dol szczytu kierownicy lub innego stałego elementu. Nie uwzględnia się więc lusterek (mogą być wyżej-niżej) ani owiewki też regulowanej. Ale dalej pewności nie mam.Chyba muszę się pofatygować na jakiś komisariat gdzie mają motocykl. Może tamci koledzy motocykliści pomogą. Pozdrawiam Edytowane 19 Sierpnia 2016 przez GrzesioB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipr Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Mam kumpla, który ma albo miał CBF1000. Zadzwonię i spytam czy nadal ma i ewentualnie poproszę żeby Ci zmierzył. Pozdr.F. Cytuj https://www.facebook.com/EASRacingTeam/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzesioB Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Mam kumpla, który ma albo miał CBF1000. Zadzwonię i spytam czy nadal ma i ewentualnie poproszę żeby Ci zmierzył. Pozdr.F.Już teraz wielkie dzięki :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipr Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Obiecał podesłać wymiary. Teraz zobaczymy czy jest słowny. Btw. jego CBF też podobno jest na sprzedaż. Pozdr.F. Cytuj https://www.facebook.com/EASRacingTeam/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipr Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 No i nie jesf słowny, bo nie podał. Nie ma to jednak chyba znaczenia, bo i tak miał starszą CBF. Teraz dopiero zauważyłem, że pytałeś o model 2014. Pozdr.F. Cytuj https://www.facebook.com/EASRacingTeam/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzesioB Opublikowano 1 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 Odpowiedź na moje pytanie. Honda CBF 1000 2014 r wysokość 125 cm do "czubka" szyby w najniższym położeniu. Do Fiata SCUDO wg wymiarów z rysunków technicznych się zmieści (nie próbowałem). Nie chcąc ryzykować przywiozłem swoją CBF Oplem Vivaro (krótki i niski L1H1) ale większe niż Scudo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi