Shokei Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Witam, ile oleju lać podczas docierania? Dodam że na czas docierania zakupiłem motula 800 road racing, full sentyk, wyczytałem na motor-techu że podczas docierania powinno się lać full sentyka bo wał korbowy jest bardziej dociazony...Prawda to?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał_zr Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Mogę się mylić, koledzy poprawią. Ale ostatnio gdzieś na forum czytałem że docieranie tylko na mineralnym. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piiottrek26 Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Full syntetyk będzie ok :) Jak dasz mineralny i dolejesz więcej to tylko przedłużysz docieranie. Lej normalnie czyli 100ml oleju na 5 l benzyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shokei Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 A to na full syntetyku będzie się dluzej docieral? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Mieszanke rób jak przed docieraniem,a zwiększ mu dawkę paliwa na iglicy i to wszystko. Na przyszłość zakładaj temat w odpowiednim dziale (2T) Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SamotnyWilk Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Przy docieraniu dwusuwa zawsze praktykuję zasady:1. Mieszanka 1:302.Jazda ze zmiennymi obrotami max do 80 %3. Postoje co 15 min i nastepne 15 na schłodzenie silnika4. Wyjeżdzij w taki sposób 3-4 baki paliwa Jesli zrobisz to prawidłowo ro odpowiednio dotrzesz silnik, co do oleju proponuje syntetyczny, mineralne stosuje się w 4T przy docieraniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi