KarolinaKk Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 przykro mi że nie mogliśmy pomóc :( Jak nie :D? Temat sprzęgła ogarnięty. Jeżdżę w każdej wolnej chwili. Chłop to nie potrzeba pierwszorzędna. Sprzęgło było ważniejsze :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kumpel kalamitki Opublikowano 4 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 (edytowane) z innej beczki zauważę, że jazda motocyklem ZNACZNIE różni się od jazdy samochodem. teoretycznie wszystko polega na tym samym, ale w praktyce to zupełnie coś innego. miałem jakiś czas temu okazję na kilkudniowym wyjeździe obserwować kierowcę samochodu, który w wieku średnim nagle zapałał miłością - wtórną - do motocykli; prawo jazdy miał, a lata wcześniej nawet jeździł ruskiem. na szerokiej drodze szedł jak burza między samochodami, na styk, tak że nie miałem odwagi za nim gonić. na zakrętach w bieszczadach zostawał mi setki metrów z tyłu, mimo że ani nie jestem mistrzem zakrętów (żona jeździ lepiej ode mnie), ani nie chciałem go zostawiać; po prostu kompletnie nie ogarniał podstaw techniki jazdy...Dobrze napisane, prawie jakby o mnie :D ale, ale może ten jegomość to ze strachu nie łykał zakrętów bez zapojki. Z perspektywą wieku bodźce inaczej się odczuwa. Czym innym jest 140km/h jak się ma 25lat, a czym inny te same 140km/h jak się ma np 55 :) Człowiek się po prostu bał zakrętów i założe się, że jakby je nawet umiał pięknie brać to i tak by prawie przed nimi klękał.Sam za młodziaka nawinąłem przez 10 lat na motocyklach od cholery kilometrów, a dziś hmmmmmm strach, po prostu strach i ten odruch sięgania po pasy bezpieczeństwa aby je zapiać ;) Edytowane 4 Września 2016 przez kumpel kalamitki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felipe Opublikowano 23 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2016 Fajnie tak z rana głupot poczytać.Yuby- co chciałeś przez to powiedzieć? Mógłbyś się jaśniej wyrażać?- To jakiś dla Ciebie problem? Co do mnie- to już wszystko ok., opanowałem ten trudny motocykl,- nie przeznaczony bynajmniej do nauki jazdy, -to kwestia własnej aktywności, ćwiczeń, -pomoc tu uzyskałem głównie od Karoliny i kogoś jeszcze kto pisał na temat, reszta wysyłających mnie na kursy, pytających po co to moto w ogóle kupiłem , lub radzących mi bym je sprzedał - serdecznie pozdrawiam. Wniosek? Ty nie jesteś jednym z największych mistrzów i nie będziesz. A teraz odpuść sobie trolowanie i idź pojeździć lepiej.Właśnie tak zrobiłem jak napisałaś ( nie wiem co miałaś na myśli pisząc o trolowaniu), i to pomogło, trzeba ćwiczyć - wtedy są efekty, nie potrzebuje już żadnych kretyńskich kursów o przeciwskrętach. Nie jestem i nie chce być mistrzem, uważam nie powinnaś więcej dawać żadnych rad tym , którzy nabierają doświadczeń na nowym, innym sprzęcie, pozdrawiam. A ja mysle, ze do pewnych rzeczy trzeba dorosnac....kiedys sie zgodzisz z kolezankami i kolegami z forum.Oczywiscie w mniejszym lub wiekszym stopniu ale jesli kiedykolwiek zadajesz pytanie to musisz sie liczyc z tak duzym zroznicowaniem odpowiedzi i opini, jak duze jest grono osob zapytanych.Wywaz informacje ktore sa Ci przekazywane i moze je nieco uwzglednij w swoich dzialaniach bo nie sadze by ktos chcial Ci zle podpowiedziec.Wiesz, -z tym różnie bywa, czasem odpowiedzi są tak różne i nie na temat że zupełnie nie wiem co o tym myśleć, czasem ktoś się tu kreuje na mistrza lekceważąc przy tym innych, dlatego nie widzę tego jak Ty i odpowiednio reaguje. Z niektórymi wypowiedziami tutaj nigdy się nie zgodzę, uważam że są po prostu aroganckie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrsMarthy Opublikowano 28 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Właśnie tak zrobiłem jak napisałaś ( nie wiem co miałaś na myśli pisząc o trolowaniu), i to pomogło, trzeba ćwiczyć - wtedy są efekty, nie potrzebuje już żadnych kretyńskich kursów o przeciwskrętach. Nie jestem i nie chce być mistrzem, uważam nie powinnaś więcej dawać żadnych rad tym , którzy nabierają doświadczeń na nowym, innym sprzęcie, pozdrawiam. :clap: dobrze dobrze, dawaj znać jak efekty (jakieś nagrania, komentarze, cokolwiek), bom fest ciekawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi