cooler4b Opublikowano 6 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Witam! Otóż mam problem z moją yamahą która na niskich obrotach się po prostu dusi... Jest to mój pierwszy cross w którym był wymieniany tłok z tuleją cylindra więc jestem krótko po dotarciu silnika. Z początku to nie było problemem bo dopiero ogarniałem temat, ale gdy w grę zaczęły wchodzić podjazdy stało się to uciążliwe. Jeśli to jest coś z zaworami to w jaki sposób je wyregulować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebek1313 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 wyreguluj gaźnik i sprawdź membrany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 7 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 Witam! Otóż mam problem z moją yamahą która na niskich obrotach się po prostu dusi... Jest to mój pierwszy cross Ale w sensie, że ma muła i słabo przyspiesza? Czy ją zalewa i gaśnie? To jest 2T więc na niskich obrotach tym nie podjedziesz pod górę. Najlepiej pożycz od kogoś jakąś inną 125 2T i porównaj czy lepiej idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazinek Opublikowano 10 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 Filtr paliwa, czyszczenie i regulacja gaźnika. Od tego musisz zacząć. Poza tym sprawdź zawór wydechowy czy pracuje tak jak należy. Oraz czy nie lapie lewego powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi