Skocz do zawartości

gsxr leje kranik podciśnieniowy i szarpie od 1 do 4 prm

gsxr
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam posiadam od półtora miesiąca gsxr 600 srad 97 r puki co przejechałem nim jakieś 3000tys km kupiłem go wiedząc że są do regulacji gażniki bo szarpał między 1 a 4 prm , tak że jazda na mieście była uciążliwa .Ale że jeżdzić się bardziej chciało niż naprawiać to to przejeżdziłem tak ze 2000tys km . Następnie do tego szarpania doszły jeszcze muły takie że nie idzie powyrzej 7 prm a że przez to praktycznie niedało się jezdzić postanowiłem rozabrać gazniki dodam że zauważylem żę ten muł na wysokich obrotach pojawiał się przy jezdzie na jednym kole i gdy jezdziłem po dziurach przynajmiej tak mi się zdaje że to go nasilało czasami się odcinał i jechał normalnie . A więc tak gdy zaczołem go rozbierać zauwarzyłem przy zdejmowaniu zbiornika że leje się z niego paliwo więc odrazu zamówiłem nowy .Lało się równierz z kranika podciśnieniowego a przeciesz niepowinno ale po jego rozkręceniu i zkręceniu przestało . Zauwarzyłem gdy zdejmowałem teraz ten zbiornik że muła ma wtedy gdy z kranika się leje . dalej był airbox brakowało tych gąbek miedzy ramą a airboxem ale już dorobiłem. Wyjąłem gażniki wyczyściłem skręciłem bo wszystkie membrany ,zaworki , wszystko było ok. Chciałem zsynchronizować ale nie pasowały mi koncówki wakuometrów więć wszystko poskręcałem i pojechałem testować . Ku mojemu zdziwieniu bardzo dobrze przejechałem naraz ze 200 km i nagle muł na wysokich wróciłem odkręciłem zbiornik a z kranika znowu się leje pobwaiłem się z nim trochę przestał puszczać skręciłem i rura na asfalt i wszystko znów chodziło dobrze ale dla pewności zamówiłem nowy zestaw naprawczy kranika i powiem tak puszcza i ten nowy nie zawsze ale puszcza poprostu się zawiesza .Niewiem już co morze być tego przyczyną dlatego proszę o pomoc morze ktos już miał takie problemy i coś podpowie nie chcę odrazu dawać do mechanika bo morze to jakaś pierdoła .Przepraszam że tak długo to opisywałem ale chciałem wszystko dobrze opisać .Będę wdzięczny za każdą podpowieć. :)

morze nie jest pierdołą, to generalnie całkiem spory akwen wodny.

Sprawdź w jakiej pozycji jest kranik ustawiony, może go po prostu ustawiasz na PRI, osobną bajką jest to że nawet przy niesprawnym kraniku powinny trzymać Ci zaworki iglicowe w gaźnikach i te najpewniej masz już zużyte. W jakim stanie masz filtr powietrza?

Kranika tam niema tylko taki zawór podciśnieniowy a nazwałem go tak bo jak zamawiałem zestaw naprawczy to pisało zestaw naprawczy kranika .A filtr był trochę przybrudzony ale wyczysciłem. Zaworki wiem że powinny zatrzymywać.jak rozbierałem to wyglądały dobrze porównałem stare z mojego bandita brata to chodziły jak nówki w porównaniu do zaworków z bandita .

Edytowane przez gsxr

Więć czekam na wypłate i zamawiam bo wportfelu już tylko paragony za części do gsxr .Tylko zastanawia mnie jeszcze ten kranik dlaczego dalej z niego cieknie choć wymieniłem w nim wszystko .A da się zamuwić gdzieś same zaworki bo na alegro nie widziałem bo te oringi itp nie wyglądały na niezniszczone niechcem powturki z kranika wszystko nowe a i tak cieknie ,chyba że rurznica w cenie mała bo za komplet na gaznik około 50zł a razy 4 to już ładna sumka .

Usterkę naprawiłem delikatnie pękniecie na elemencie na który nakłada się wężyk od dopływu paliwa do gażników. A co do oddawania moto do mechanika to wolę mieć wszystko dokręcone przez swoje rączki tylko wtedy czuję się na swoim motocyklu bezpiecznie. :) A co co do kranika to nie wiem co mu jest ale motocykl chodzi więc na razie dam chyba z tym spokój .

Co do pana polonisty to przepraszam za błędy, cudze w oczy kolą a swoich się nie widzi.

Edytowane przez gsxr