Killswitch Opublikowano 3 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 WitamW moim kawasaki eliminatorze 600 z 1997r. pojawił sie tak odgłos jakby był luźny łańcuch rozrządu sie ocierał o coś, z tym ze odgłos słychać tylko na wolnych obrotach poniżej 1000obr. powyżej tych obrotów, nie słychać żadnych odgłosów.Obsłuchałem silnik i zdiagnozowałem ze słychać najbardziej od strony dekla sprzęgła, po odkręceniu korka wlewu oleju ewidentnie odgłosy dochodził z kosza sprzęgłowego.Wiec dobrałem sie do sprzęgła, po rozebraniu stwierdzam ze jedyny luz jest na obwodzie kosza, mozna nim bez większego oporu obraca lewo/prawo jakieś 5-8mm, czy to jest normalne i czy ogole jest tam dopuszczalny jakiś luz?wrzucam filmy jak to wyglada:https://youtu.be/Yl5uot0xAxQhttps://youtu.be/Ehsa1EVr8Qg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon84 Opublikowano 3 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 (edytowane) Amortyzator zrywu w koszu masz już bardzo wypracowany.Szukaj używanego kosza w lepszym stanie lub poszukaj zakładu zajmującego się regeneracją koszy.Możesz z tym jeszcze pojeździć ale dobrze byłoby to doprowadzić do porządku. Edytowane 3 Maja 2016 przez Leon84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killswitch Opublikowano 3 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 (edytowane) Amortyzator zrywu w koszu masz już bardzo wypracowany.Szukaj używanego kosza w lepszym stanie lub poszukaj zakładu zajmującego się regeneracją koszy.Możesz z tym jeszcze pojeździć ale dobrze byłoby to doprowadzić do porządku.Dzieki za odpowiedz:)No własnie w moje okolicy cieżko o jakiś zakład regenerujący takie cześć... Szukałem również używki i tez cieżko coś znaleźć, znalazłem tylko na allegro sprzedawce który ma w ofercie kosz od kawasaki gpx 600, na zdjęciach wygląda identycznie, ale nie wiem czy bedzie pasowaćMoże ktoś sie orientuje czy te kosza sa takie same? Edytowane 3 Maja 2016 przez Killswitch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 3 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 WitamW moim kawasaki eliminatorze 600 z 1997r. pojawił sie tak odgłos jakby był luźny łańcuch rozrządu sie ocierał o coś, z tym ze odgłos słychać tylko na wolnych obrotach poniżej 1000obr. powyżej tych obrotów, nie słychać żadnych odgłosów.Obsłuchałem silnik i zdiagnozowałem ze słychać najbardziej od strony dekla sprzęgła, po odkręceniu korka wlewu oleju ewidentnie odgłosy dochodził z kosza sprzęgłowego. Wiec dobrałem sie do sprzęgła, po rozebraniu stwierdzam ze jedyny luz jest na obwodzie kosza, mozna nim bez większego oporu obraca lewo/prawo jakieś 5-8mm, czy to jest normalne i czy ogole jest tam dopuszczalny jakiś luz? wrzucam filmy jak to wyglada: https://youtu.be/Yl5uot0xAxQ https://youtu.be/Ehsa1EVr8Qg Jeżeli niepokojące dźwięki pojawiają się poniżej 1000 obr. czyli wartości w ogóle nieużytkowej dla motocykla to nie zawracaj sobie głowy, zwłaszcza że nie piszesz o problemach przy wbijaniu biegów, szarpaniu itd Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killswitch Opublikowano 3 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Jeżeli niepokojące dźwięki pojawiają się poniżej 1000 obr. czyli wartości w ogóle nieużytkowej dla motocykla to nie zawracaj sobie głowy, zwłaszcza że nie piszesz o problemach przy wbijaniu biegów, szarpaniu itdProblemów z wbijaniem biegów nie ma, a czasami słysze jak zaklekota podczas zmiany biegu...No i teoretycznie masz racje, ale mnie to po prostu wkurza, skoro nigdy nie było problemu z takimi odgłosami, dopiero w zeszłym sezonie pojawił sie ten dźwięk ale bardzo słabo było słychać jeszcze, ale w tym sezonie zrobiłem juz prawie 1000km i szczerze powiem ze teraz coraz bardziej to słychać...Skoro tam jest ten "amortyzator zrywu kosza" to chyba po cos to wymyślili konstruktorzy i nie chciałbym żeby mi sie kosz rosypał i narobił większych szkód w silniku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killswitch Opublikowano 7 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 Kosza nigdzie nie idzie dostać, postawnowiłem zregenerować...Ktoś moze powiedzie co na tema serwisu motocyklowego Michał Szrama, jakąś opinie, ile czasu mniej trzeba czekać u niego z wysyłka i czy warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi