Skocz do zawartości

lekko skręcona kierownica (XJ6N)

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanko dotyczące Yamahy XJ6N. W weekend byłem oglądać ten model, Yamaszki był bo upadku, własciciel od razu powiedział. Ja jestem mało doświadczony ale kolega który jeździ od 7 lat a teraz na CBRce sprawdzał tego XJ6N podczas jazdy, odpala od razu na zimno, silnik pracuje świetnie, skrzynia również świetnie, jedynie wlasnie ta kierownica jest lekko skręcona w jedną stronę, ale w czasie jazdy na prosto i w zakretach prowadzi się dobrze, nic nie ściąga, nic nie wibruje, a po paru kilometrach zapomina się o tej lekko skręconej kierownicy. Stąd moje pytanie czy jest jakaś regulacja kiery? Bo po za tym wydaje się, ze motor jest w bardzo dobrej kondycji. Kolega ogólnie mówił, że pozytywnie sie prezentuje ale zwrócil uwage właśnie na tą kierownice która jest leciutko skręcona i kazał mi się dopytać jak w tych modelach jest czy da się to wyregulować jakos? jakie mogą być przyczyny i jakie skutki ewentualnie jaki koszt naprawy, jeżeli ktoś się orientuje to był bym wdzięczny za odpowiedz ;)

Oczywista sprawa, że nie będę tego sam robił na własną rękę, nie znam się więc nie będę ryzykował, że jeszcze bardziej spartole :P Oddam do mechanika, chciałem się po prostu zorientować czy jest to coś poważnego i dyskwalifikuje moto od kupna czy raczej nie ma się czego obawiać i jest to do zrobienia :) Dzięki wielkie za podpowiedzi, praktycznie wszyscy piszecie, że do kwestia do zrobienia więc się cieszę i dla ciekawych jak już kupię i zrobię to dam znać co było dokładną przyczyną :)

spoko spoko, każdą odpowiedź traktuję z lekkim przymrużeniem oka bo wiadomo, że nie widząc motoru i nie mając okazji przejechać się na nim ciężko stwierdzić coś w 100% ;) jedynie po moim opisie próbujecie coś pomóc ;) mam nadzieję, że będzie tak jak mówicie :)

• 1 miesiąc temu...

Dla ciekawskich, motocykl kupiony, kierownica naprostowana mocniejszym ruchem :P jeżdżony już ponad miesiąc i jak na razie ciągle jest prosto i bez zarzutów, takie rzeczy :) Raz jeszcze wielkie dzięki za sugestie co do rozwiązania mojego problemu ;) przyczepnosci, prostych zakrętów i w ogóle powodzonka ;) dzięki i pozdrawiam :)