Skocz do zawartości

WFM 125 słabnie moc na III biegu

bolek81
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

zaraz kupiłeś nowy tłok do używanego cylindra i wsadziłeś bez szlifu ?

Edytowane przez michoa

"... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntian

michoa-100% stylistów bez szyku

http://miszczua.cba.pl

To czyli, cylinder, tłok pierścienie są z epoki? Bo jak to jest produkcji almotu, to to nie jest z epoki. Ale tłoki te, nie są też złe.

Może i być produkcja polska, ale w czasach jak była produkowana WFM, używali innego stopu to produkcji tłoka.

Gaźnik zawsze się reguluje, czy to jak od kogoś pożyczasz czy kupujesz. A wiesz dlaczego? (o ile jest wymagana regulacja, bo może akurat pasować ;) )

Bo każdy silnik lubi zawsze inaczej. Nigdy nie da się ustawić identycznie gaźnika, w dwóch różnych silnikach. A to, że pisze, że trzeba wykręcić o od np. 0,5 obrotu do 1,5 obrotu. To są wartości orientacyjne na których powinien dobrze pracować silnik.....Przykładowo, Twój silnik może lubić też całkowicie inne wartości niż są podane w instrukcji...Te wartości co padłem, są wartościami przykładowymi, nie wiem jak jest w WFMce. Twój silnik widać, że ma za bogatą.

Tylko rozgrzej silnik, zanim zaczniesz cos regulowac.

Edytowane przez Piotrx95

Dzięki Piotrx95 za poradę. Powiem tyle, iż pokonałem trasę 60 km, nic nie nawaliło nic nie strzelało. Całkiem fajnie się jechało, radził sobie całkiem dobrze, choć jeszcze nigdy nie jeździłem nim tak daleko, chyba trzeba było się przejechać dalej. Po powrocie odkręciłem świecę kolor ma brązowy, taki jaki podaje instrukcja. Czy w dalszym ciągu zapytam będzie tu potrzebna regulacja gaźnika?

kolor brązowy oznacza prawidłową mieszankę dla silnika w sensie proporcje paliwo powietrze , ale nie koniecznie oznacza że silnik osiąga max mocy..

Jeśli osiągi cię satysfakcjonują to nie musisz tylko że regulacja gaźnika w tym moto jest bardzo prosta więc czemu jej się tak boisz ?

"... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntian

michoa-100% stylistów bez szyku

http://miszczua.cba.pl