markos5781 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Cześć Mam problem z kawą zx10r, 06r i chciałbym zapytać Was o poradęProblem polega na tym, że mam dość wysokie obroty na wolnym biegu ~ 2 tyś – pomimo tego, że są odkręcone już na maxa. Mogę je jedynie jeszcze podkręcić.Zauważyłem, też że odkręcając troche mocniej manetke i po przekroczeniu ok. 5 tyś zacina się jakby przepustnica i nie chce schodzić niżej. Musze to zrobić manualnie manetką – chociaż manetka normalnie odbija do punktu 0. Musze ją jakby o pół cm odkręcić w drugą strone, żeby zacząć schodzić z obrotów tak jak powinien.Myślałem, że to problem z linkami, tam też zaglądałem ale to raczej nie to, bo chodzą normalnie. Regulacje nie przyniosły skutku.Będzie to raczej usterka mechaniczna niż elektroniczna , chociaż ten twierdził że może być uszkodzony jakiś czujnik – wg mnie nie.Czy słyszeliście o podobnych przypadkach ? Musze pewnie zdjąć przepustnice i ją dokładnie obejrzeć, ale czy macie jakieś wskazówki co do tego przypadku ?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogger Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Jeśli to wtrysk to sprawdź czujnik temperatury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi