Piotr K. Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Hej, Może zacznę od tego, że w tym momencie jestem szczęśliwym posiadaczem streetfightera Ducatti (s2r1000),ale jak to bywa w życiu przychodzi taki moment że człek potrzebuje zmian. W tym wypadku chęć zmiany jest pokierowana chęcią zwiedzania świata, dlatego od zeszłego sezonu zastanawiam się nad kupnem turystyka z możliwością codziennych dojazdów do pracy. Długo przeszukiwałem rynek i jestem mocno utwierdzony w swojej decyzji, nad zakupem w.w modelu BMW. I pewnie myślicie, że teraz zadam pytanie o zady i walety, ale nie. Nie o to mi chodziło.Potrzebuje się dowiedzieć jak moto sprawuje się w codziennym użytku?Czy nie jest uciążliwe przedzieranie się przez codzienne korki dużego miasta (jestem mieszkańcem Warszawy)?Jak wygląda sprawa z mobilnością i manewrowością maszyny?Czy te 250 kg (w przybliżeniu) na co-dzień nie przeszkadza?Dodam, że pokaźny ze mnie kawał chłopa (176cm + 105kg) Może mogły by się wypowiedzieć osoby posiadające w.w. model.Rozważam też model bez adv, więc jeżeli ktoś taki posiada niech nie krępuje się pisać. Może znalazłby się ktoś, kto udostępnił by maszynę na jeden / dwa dni?Na krótką wymianę mogę podstawić swój. W przypadku krótkiej wymiany może być potrzebne moje doświadczenie, a więc:Prawo jazdy posiadam od 4 lat i w tym czasie nawinąłem około 22-25k km. głównie na streetfighter-ach, ale miałem też pod nogami Moto Guzzi California Vintage (krótko ale jednak). Dzięki za pomoc i szerokości :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertuz Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Cześć!jestem szczęśliwym posiadaczem R1200 GS, ale nie ADV.Jeśli chodzi o Twoje pytania, to moim zdaniem i z mojego doświadczenia muszę powiedzieć, że to idealna maszyna do podróży - tych bliższych, wokół komina i tych dalszych, ale w mieście jest raczej ciężki ;). I to dosłownie "ciężki" ze względu na swoją wagę, ciężki bo przeciskać się nim między samochodami ciężko, wysoki jest, a i promień skrętu dość duży.......Uwielbiam swoją "bawarkę", nie zamieniłbym na żaden inny (póki co ;)) ale do miasta nie polecam. Natomiast do podróżowania IDEALNY!!!!!!No chyba, że ktoś z kolegów ma inne zdanie..... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biblo Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Ja nie mam wprawdzie GS-a, ale mój Tiger jest bardzo zbliżony wymiarami i wagą do beemki. I też mieszkam w stolicy ;) Musisz się liczyć z tym, że na GS-ie nie wjedziesz tam, gdzie wjeżdżałeś na dotychczasowym motocyklu. Inna szerokość, inna waga, inna pozycja za kierownicą. Ale nie jest to jakiś wielki problem - ja jestem niższy od Ciebie i sobie radzę. Na szerokich ulicach, z szerokimi pasami ludzi coraz częściej robią miejsce, a tam gdzie wąsko, to i tak trzeba chwilę postać... Co do zamiany na motocykle, to jest to dość zabawna, a rzekłbym że nawet niepoważna propozycja :rolleyes: Pojedź sobie do jakiegoś dilera BMW i od nich weź maszynę testową - zwykłą lub ADV. Na kilka godzin nie ma problemu, a jak dobrze pogadasz, to może dadzą Ci na weekend - oczywiście bezpłatnie. Ja w 2014 roku brałem od Fusa trzy razy, a potem kupiłem... Triumpha :cool: Cytuj Pozdrawiam,Jacek __________________________________________|Sportster IRON 883™|DL650AK8|Triumph Tiger Explorer XC| Forum powinno być jak Media Markt... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Januszm Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Piotrze o jakiego GSa pytasz? O tego nowego chlodzonego ciecza czy o starsza wersje? Cytuj https://www.facebook.com/profile.php?id=100003272715647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi