rieju rr 50 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 (edytowane) Witam . Mój motor rieju rr 50 nie może wejść na obroty . Tu link jak ten silnik pracuje . Prosze o pomoc co moze być grane . Pomocy . Link : https://www.youtube.com/watch?v=y6ufLhwVBZ0 Edytowane 18 Stycznia 2016 przez rieju rr 50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuteek Opublikowano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 Sprawdz na poczartek czy linka gazu podnosi ci przepustnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rieju rr 50 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Podnosi przepustnice . Wina była w tym że zasysało powietrze na filtrze powietrza . Założyłem opaske i problem zniknął . Zobaczymy czy to wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuteek Opublikowano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Na filtrze powietrza ma zasysac powietrze od tego jest, najlepiej jakbys zalozyl sobie oryginalny gabkowy filtr i pozbyl sie tego stozkowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rieju rr 50 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 No taki był jak kupiłem ten motor . Teraz mam inny problem . ktoś wie co moze być nie tak ? https://www.youtube.com/watch?v=TRJTJyYlR9Y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuteek Opublikowano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 Trzeba sprawdzic gaznik, czyszczenie i regulacja. Wiesz jak regulowac? Potem sprawdzic od strony zaplonu, moze klin na wale scielo, trzeba sprawdzic czy stator przykrecony jest na znakach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rieju rr 50 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 Gaznik dzis przeczyścilem i dalej to samo . Mógłbyś wytłumaczyć jak wyregulować gaznik . Bo przeczyszczeniu gaznika nic nie dało . A jak sprawdzić czy jest sciety klin na wale ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuteek Opublikowano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 Srube od powietrza na poczatek ustaw na 2- 2.5 obrotu. Odpal i sruba od przepustnicy (ta ktora ja unosi) wyreguluj zeby byly wolne obroty. Rozgrzej moto przygazuj z wolnych na wysoki i jesli sie zbiera ladnie trzeba zajac sie iglica. To tak na skruty jesli nie pomoze trzeba szukac dalej. Najlepiej przeczytaj sobie ksiazke GAZNIKI MOTOCYKLOWE Dmowskiego. KLin sprawdzic musisz sciagnac magneto.A jak czysciles ten gaznik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rieju rr 50 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 (edytowane) Gażnik rozkreciłem w tzw mak :D wszystko przepukałem w benzynie drucikiem wszystkie dysze przetkałem i wgl . Sprawdzałem do swiatła czy sa przetkane i było githttps://www.youtube.com/watch?v=WJPvLBaoqQE&feature=youtu.beTak wiem w odwrotna strone krece . Ale jest taki dziwny oprór przez chwile pożniej tak przeskakuje i z filtra powietrza słychać takie ,,pu '' i póżniej jest przez chwile luz . To jest wszystko od czy wina tego klina ? Edytowane 26 Stycznia 2016 przez rieju rr 50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuteek Opublikowano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Tak ma byc, widac ze silnik ma jakas kompresje. MIsisz odkrecic sruba ta na srodku i sciagnac magneto, musisz miec sciagacz zeby sciagnac magneto ktorego zapewne nie masz. Dysz z gaznika nie czysci sie drutem! Wielkosc otoru w dyszy jest bardzo wazna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rieju rr 50 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Tak juz wiem bo poczytałem ta ksiazke o gaznikach . Kurde motor teraz nie chce odpalic . Odkreciłem świece i nie ma iskry . Moze to być powodem przestawienia zapłonu przez ten klin ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4jku Opublikowano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Sprawa jest prosta: 1. Zdemontuj gaźnik2. Wyczyść3. Wyrzuć wszystko do kosza4. Kup jakąś setkę ;) A tak na serio, zastanów się czy jak się to wszystko zaczęło nie było tak że silnik się przegrzewał? Albo w miarę jak się nagrzewał nie zmieniał się dźwięk pracy silnika? Cytuj Heartstone. Link do założenia konta z nagrodą za aktywację :) https://battle.net/recruit/SGD6NTGVLV?blzcmp=raf-hs&s=HS&m=pc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rieju rr 50 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Teraz wgl motor nie chce odpalić . Nie ma iskry na swiecy . Ale co mam kupić ? :DJa go niedawno kupiłem . Ale silnik jak sie nagrzewał to tak samo chodził Co mógłbym zrobić ponieważ motor nie ma iskry . Sprawdzałem i wgl nie dochodzi prad do swiecy . Moze to być wina magneto lub tego scietego klina ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hipolfs Opublikowano 28 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 (edytowane) Jeżeli ścięty masz klin automatycznie nie będziesz mieć iskry ponieważ wał nie będzie się obracać chyba że masz koło zębate na magnecie i rozrusznik to iskra powinna być ale znowu tłok nie będzie się obracać. Jeżeli kręcąc rozrusznikiem nie masz iskry to uległ uszkodzeniu iskrownik co jest częste w am6 lub została przerwana masa na cewkomodule Edytowane 28 Stycznia 2016 przez hipolfs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rieju rr 50 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Nie mam rozrusznika . Spróbuje sprawdzić ta mase na cewkomodule Co to jest ? Oznaczone na zdjeciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi