szczurpustynny Opublikowano 24 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Hej to może podał byś nazwę tych ledow i cenę bo właśnie mam problem z długimi - jak odpalam druga lampę z długimi tzn mam dwie z przodu to siada akumulator i zaraz po zamontowaniu lepszej tzn orginal samochód bmw okragla spalił mi się regulator a raczej dokładnie na styku kostki się sfajczylo 2sprawa to vfr750f 90' - i wiele razy słyszałem ze ten typ tak ma i od początku były z tym problemy na orginalnych lampach też .ktos może wie jak poradzić sobie z tym problemem ??? Ma 6 biegów i moc na samym dole a ja nie lubie też żyłować obrotów .wiec slaby prąd idzie ( w porównaniu inyruder vs800 -hayabka - czy z 1000 79' wystarcza wolne obroty by zasilić wszystko i by 2razy 45 wat radio grało na prawie pełnej mocy i nic nigdy prądu w tych furach nie zabrakło - bo mam poprzerabiane i dorobione pewne elementy i też porządne głośniki co by było słychać przy 140 co gra . A vfr gdy już siadzie coś " z prądem -bez dodatków ) to raz juz zaobserwowałem ze około 8 tyś obrotów dopiero wystarczało prądu - ale wtedy to regulator był padnięty yzn gdy kupiłem i pojechałem w trasę ... Xr 650r ) kros nie ma akumulatora i też przydały by się ledy dałem inna lampę bo ta orginalna ( homologowana ???) przypominała raczej pozycyjne i czasem na trasie jadę jakby po omacku bo i tak prąd jest slaby / ale sprzęt jest " Road legal " a w okolicznym sklepie "fachowiec powiedział ze ledy to około 300 złotych i też niewiadomo Wiec może ktoś ma jakieś doświadczenie z tymi ledami na froncie .a ksenony orientujecie się czy to pobierze mniej mocy niż yradycyjna dwuwluknowa / koleszka pokazał mi ksenona w kloszu zwyklej latarki przerobionej i świeciło porażająco !!! Aż wrzawa się zrobiła dookoła żeby nie świecić po oczach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasmanski Opublikowano 25 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Przednia zarowke kupilem na Ebayu, 20/30 W z trzema diodami Cree. Zwracalem uwage zeby zarowka miala radiator, bo pomimo technologii LED 30 W to naprawde sporo. Zobaczymy jak bedzie z trwaloscia, bo z zarowki jestem bardzo zadowolony. Roznica w pobprze pradu: P = U x I [V x A = W]stad:I = P / U Czyli pobor pradu na zarowce oryginalnej I = (55+60) / 13.5I = 8.15 [A] Pobor pradu na LEDzie I = (20+10) / 13.5I = 2.3 [A] Zarowke tylna zrobilem sam, nie podobalo mi sie jak swiecila oryginalna, po prostu roznica miedzy 'normalnym' swieceniem a stopem byla zbyt mala. Oszczednosc pradu tez spora, bo zamiast 5/20 W pobiera niewiele (nie mierzylem ale podejrzewam ze pobor nie przekracza pol Wata) Cytuj Zubní plomba je velmi často chybně vyslovována jako „blomba“.Slovo se do češtiny dostalo přes německý výraz Plombe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczurpustynny Opublikowano 26 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 Dzięki za odpowiedz / faktycznie zwykły zamiennik tylnej - LED 2wluknowy stop" świeci niewiele mocniej ja dałem dwa kawałki taśmy LED czerwonej / a w drugim sprzęcie też dwie osobne 1na do stopu / sprawdze te co opisałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbynek72 Opublikowano 27 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 tez poniosło mnie ,,owe'' oszczędzanie , kupiłem zamiennik przedniej żarówki h4 - zapłaciłem za odpowiedniki led- 60 pln- klapa, światło mdłe w pochmurne dni rozpraszające się za reflektorem niedocierające do asfaltu-do jazdy dziennej ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasmanski Opublikowano 27 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Kiedys zrobilem podobny blad. Kupilem LED zamienniki do puszki. Bylo jak piszesz. Lipa i w nocy praktycznie nie mialem swiatel. Ale wtedy technologia LED raczkowala dopiero. Diody Cree to inna bajka. Przetestowalem w nocy w zupelnej ciemnosci. Miod malina. Choc dlugie troche za krotko swieca. Trzeba uwazac zeby radiator nie posmazyl kabli w lampie, zarowka jest sporo dluzsza od oryginalnej. Ja pomocowalem kable trytytkami. Zarowka kosztowala mnie 13 funtow ale szla miesiac bo z Singapuru. U mnie oszczedzanie wynika z koniecznosci. Mam potezne grzane manety ( 25 W kazda) a w mojej dragusi prad na wage zlota. Cytuj Zubní plomba je velmi často chybně vyslovována jako „blomba“.Slovo se do češtiny dostalo přes německý výraz Plombe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi