el_ninio Opublikowano 9 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 Niestety nadal to samo - obroty spadają powoli a czasami stają na tych 3-4 tys.Plak w króćce nic nie daje - psikam i nie zmieniają się obroty.Czy po czyszczeniu gaźników synchro jest konieczne ? Bo chciałbym sam je wyczyścić, ale nigdy tego nie robiłem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyWilk22 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Kto wie, czy przyczyna nie leży jak i w składzie mieszanki tak i w rozsynchronizowaniu się gaźników. Jedna robota drugą goni...Skoro nie wiesz co kiedy było robione, to trzeba najpierw zajrzeć od zaworów.Dopiero później czyszczenie i synchro gaźników.Po czyszczeniu zawsze robi się synchro. I dopiero ta robota ma sens. Bo tak to wyczyścisz gaźniki, oddasz na synchro, a za pół roku oddasz na regulację zaworów i znowu synchro się będzie kłaniać - 2x koszty. A tak masz spokój na dłuuugi czas. Ps. A w tym przypadku na moje wyczucie trzeba zacząć od śruby składu mieszanki, bo ewidentnie jest za uboga. Samo wyczyszczenie gaźnika sprawy nie załatwi... A rozbiórka przez Ciebie może jeszcze pogorszyć sprawę. Bo widzę, że dopiero się uczysz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_ninio Opublikowano 15 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Kto wie, czy przyczyna nie leży jak i w składzie mieszanki tak i w rozsynchronizowaniu się gaźników. Jedna robota drugą goni...Skoro nie wiesz co kiedy było robione, to trzeba najpierw zajrzeć od zaworów.Dopiero później czyszczenie i synchro gaźników.Po czyszczeniu zawsze robi się synchro. I dopiero ta robota ma sens. Bo tak to wyczyścisz gaźniki, oddasz na synchro, a za pół roku oddasz na regulację zaworów i znowu synchro się będzie kłaniać - 2x koszty. A tak masz spokój na dłuuugi czas. Ps. A w tym przypadku na moje wyczucie trzeba zacząć od śruby składu mieszanki, bo ewidentnie jest za uboga. Samo wyczyszczenie gaźnika sprawy nie załatwi... A rozbiórka przez Ciebie może jeszcze pogorszyć sprawę. Bo widzę, że dopiero się uczysz... Dzięki kolego za podpowiedzi, jestem mega wdzięczny.W nowym roku oddaje moto na regulacje zaworów, czyszczenie i synchro gaźników - odezwęsię co i jak po tym wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyWilk22 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Słuszna decyzja!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_ninio Opublikowano 26 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 Dzięki wszystkim za pomoc, problem leżał w rozregulowanym gaźniku - ustawione zawory, czyszczenie i synchro gaźników i chodzi jak lala :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi