Exterminator020 Opublikowano 18 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 Witam, posiadam Simsona S51 z 85 roku 3 biegowy. Posiada on instalację 6V. Simson gdy go odpalam chwilę pochodzi i gaśnie. (tak jak by nie chodził na wolnych obrotach. Simsona niedawno zakupiłem. Wracałem nim 110km i co jakieś 20 spajał świecę. Teraz wymieniłem gaźnik na 16n3/4 ponieważ tamten był podejrzany. Teraz jak go odpalę na ssaniu pochodzi chwilę i zgaśnie (sam). Nie mam pojęcia co to może być Jak nim jechałem to na 1 biegu miał muła potem jak wbijałem 2 i 3 to nawet dobrze szedł. (skrzynia 3 biegowa). Olej leję 1:50. Simson niestety ma problemy też z odpalaniem. Niestety nie odpala od pierwszego kopa. Zazwyczaj przekopuję go 3 razy powolutku i potem próbuję kopnąć mocniej aby zaskoczył lecz niestety nie zawsze ma chęć ;( Jeśli będziecie chcieli coś więcej wiedzieć aby móc mi pomóc to z chęcią udzielę odpowiedzi. Wiecie może co to może być?? Ja już nie mam sił... Stoi u mnie przeszło miesiąc i nie mogę z nim dojść ładu ani składu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exterminator020 Opublikowano 18 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 Jak najlepiej ustawić gaźnik 16n3/4 w simsonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 18 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 po co zakładasz 30 tematów o tym samym ? Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hipolfs Opublikowano 21 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 Oryginalnie simsony miały zaplombowany skład mieszanki śruba zalana plastikiem w bvf. Miałem za młodego simsona tyle że na gaźniku bing i nigdy ale to nigdy nie potrzebowałem go regulować :) Znajomy miał na bvf zaplombowany skład mieszanki i też nigdy tam nie zaglądał :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 26 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 ludzie zrozumcie -jedyny pojazd gdzie gaźniki się wymienia a nie reguluje to chiński skuter :D takto gaźnik się reguluje a nie wymienia , gaźnik jest ustawiony indywidualnie pod dany silnik , jak kupisz gaźnik z allegro od innego sprzętu i po prostu wsadzisz to na 50% to nie będzie działać prawidłowo bo ustawienia na których działał tamten silnik nie są optymalne dla twojego...... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 1 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 skład mieszanki tak , dużo gaźników miało go zaplombowane dellorto z nsr i crm też , ale jest jeszcze regulacja iglicą którą ma każdy gaźnik......... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi