seddner Opublikowano 20 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Witam, ostatnio miałem mały problem z moim moto - w trakcie jazdy nagle zaczął dziwnie pracować, wrażenie jakby brakowało paliwa. Na niskich obrotach nie chciał praktycznie jechać, silnik sprawiał wrażenie przyduszonego, reakcja na ruchy manetką była bardzo słaba, na wyższych obrotach było trochę lepiej, ale wciąż czuć było różnicę. Po przejechaniu +- 50 kilometrów ustąpiło (pewnie nie powinienem jechać, ale nie miałem wyboru). Wiecie co to mogło być? Podejrzewałem zatkany filtr powietrza (działo się to po jeździe po szutrach, trochę kurzu, ale tylko max 5 km, bez wywrotek itd), ale wtedy samo by nie ustąpiło. Może coś z gaźnikami? Ktoś coś? Moto Transalp XL650V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongor Opublikowano 20 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 No cóż, bardzo podejrzana sprawa. Podejrzewam, że pewnie ze dwóch tererystów, ukryło się w zbiorniku paliwa i zaczęli reglamentować paliwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 20 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Witam, ostatnio miałem mały problem z moim moto - w trakcie jazdy nagle zaczął dziwnie pracować, wrażenie jakby brakowało paliwa. Na niskich obrotach nie chciał praktycznie jechać, silnik sprawiał wrażenie przyduszonego, reakcja na ruchy manetką była bardzo słaba, na wyższych obrotach było trochę lepiej, ale wciąż czuć było różnicę. Po przejechaniu +- 50 kilometrów ustąpiło (pewnie nie powinienem jechać, ale nie miałem wyboru). Wiecie co to mogło być? Podejrzewałem zatkany filtr powietrza (działo się to po jeździe po szutrach, trochę kurzu, ale tylko max 5 km, bez wywrotek itd), ale wtedy samo by nie ustąpiło. Może coś z gaźnikami? Ktoś coś? Moto Transalp XL650VSPrawdź szczelnośc membrany w kraniku podciśnieniowym . Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seddner Opublikowano 21 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Na innym forum podpowiedzieli że to mogły być niestykające albo zalane świece, bądź też membrana właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macieksib Opublikowano 22 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 translap jest do jazdy po szutrach wiec to nie to a może paproch dość duży w gaźniku, kiedy było zaglądanie w gaźniki? jak by membrana była nie szczelna to by cały czas był problem i by nie przeszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi