kwasiarz Opublikowano 29 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Zgadza się As Kier ale robiąc chłodną kalkulację + i - wygrywa Kawasaki EN500. Mocniejsze, większy moment, deczko lżejszy, tańszy. Minus to to, że v ładniej "mruczy".Jeszcze niczego nie przesądzam ale na razie jest fawory. Spróbuje polukać co mam jeszcze u siebie do obejrzenia/przymiarki i pomału będę się na coś decydował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 29 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Znam jedno pewne EN500 na sprzedaż, bardzo sporadycznie jeżdżone, ale aż na Roztoczu. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasiarz Opublikowano 29 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Spoko, fajnie.Daj jakieś namiary na ogłoszenie lub człowieka. Zapytamy.Mam jeszcze 3szt w promieniu 130-150km, które chcę obadać i jedna shadow 600.Większym problemem jest to, że muszę mieć kogoś, kto ze mną pojedzie lub podjedzie do miejsca garażowania sprzętu i pomoże w oględzinach, dobrym sprawdzeniu (ja zielony). W razie czego zaryzykuję jazdę samemu jednośladem do domu (kierowca jest do auta). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
As Kier Opublikowano 30 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Kawę bym porównywał raczej do VT-500 SHADOW. Tylko, że to miniaturka, ale zryw ma. Silnik of sporta niestety fajnie pyrka tylko na postoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 30 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Spoko, fajnie.Daj jakieś namiary na ogłoszenie lub człowieka. Zapytamy. Na tej stronie znajdziesz numer, w zakładce Kontakt. Poproś Pana Stanisława do telefonu. http://siedlisko-roztocze.com.pl/ Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasiarz Opublikowano 4 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Dzwoniłem do człowieka i wiem co nie co. Rocznik 93-96 bo nie pamiętał. To jeszcze starsza wersja, sprzed liftu, na pasie. Na jakieś fotki muszę poczekać.Co do ceny to nie był zaznajomiony z rynkowymi i mówił coś 7-8tyś.Wczoraj oglądałem za 8,5 z rocznika 2005r od pierwszego właściciela. Więc tutaj Pan Stanisław, mówił, że odrobi lekcje i zerknie na ceny.Nie skreślam tych starszych ale bardziej podobają mi sie te nowsze, po lifcie. Są "spłaszczone" i nie tak chopperowate. Bo w tych starszych to jedynie wymiana kierownicy na niższą i bardziej prostą "ratuje" te egzemplarze w moich oczach. A to dodatkowy koszt i deczko zabawy.Poza tym kawałek drogi i nie chciałbym aby było jak w przypadku tego z 2005. Fakt, że motocykl bez przejść (szlify, dzwony, czy nawet kładki na parkingu) ale opony od początku (10lat i odświeżone preparatami do gumy) do wymiany, dzwoni coś przy sprzęgle (łańcuszek), jedna rura (łącznik cylinder-tłumik) do wymiany (przepalona w środku), ciekną uszczelniacze na lagach. Negocjacja zerowa a zrobienie w/w rzeczy tak dla siebie z 1,5-2tyś trzeba. I suma sumarum wyjdzie prawie 10tyś (za golasa), a przy takim budżecie wolę się rozglądać za V800. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 4 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Faktycznie, o tych rzeczach nie wiedziałem, ale fajnie że mówi o wszystkim. Z drugiej strony jest to sprzęt wyprowadzany z garażu dosłownie parę razy w roku żeby zrobić rundkę wkoło przysłowiowego komina. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasiarz Opublikowano 4 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Dzięki wielkie Limo za informacje. Bardzo sympatyczny człowiek, miło się porozmawiało. Nie wystawiał ogłoszenia, nie rozglądał się w cenach.Mam do Ciebie jeszcze pytanie: jest w wawie sprzęt, który mi się podoba i czy byłaby opcja abyś TY lub inna, która zna się na jednośladach mogła zerkąć?Byłbym dźwięczny. Szczegóły na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 4 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Mogę oblukać ale od razu mówię że nie znam się na czoperach to mogę na pewne rzeczy nie zwrócić uwagi. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasiarz Opublikowano 4 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Może masz kogoś z obeznanych kolegów ogólnie w cruiserach/chopperach lub nawet od "jamaszki". To w ogóle git.Ja w Białym to już 3 sprzęty z chłopakami z Vulcanerii obadałem. Uczę się pilnie na co zwracać uwagę, jak się pewne rzeczy sprawdza itp.Mam ogromne braki odn. oryginalnego osprzętu i różnych detali. Oni jak wiedzą, które el. są ori, a które nie, to od razu to, to, to ok a to nie. Coś zmieniane itp.Ale, nie od razu Rzym zbudowano. Są pewne rzeczy wszędzie podobne, które sie sprawdza.Ogólnie wolałbym coś tańszego, bliżej 6-6,5tyś aby zostało coś na ciucha, pokrywki, przerejestrowanie itp. Ale jak będzie to sprzęt warty uwagi, deczko doposażony to wchodzę w górna moja granicę 7,8-8tyś.Na resztę przez zimę jakoś odłożę, może :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
As Kier Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Dobra możemy się ustawić. Moto na chodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Ja w Białym to już 3 sprzęty z chłopakami z Vulcanerii obadałem. Uczę się pilnie na co zwracać uwagę, jak się pewne rzeczy sprawdza itp.Mam ogromne braki odn. oryginalnego osprzętu i różnych detali. Oni jak wiedzą, które el. są ori, a które nie, to od razu to, to, to ok a to nie. Coś zmieniane itp. Właśnie o to chodzi. Ja bym w życiu takich niuansów nie wyłapał w cruiserze. Co innego w plastiku :D. No i jedyny znany mi człowiek z Warszawy który siedzi w tych klimatach wyjechał na Wyspy. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
As Kier Opublikowano 7 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 W Białym możesz z V-ką podjechać do Romka z Zaścianek. Najlepszy mechanik (ale uważaj na jego pracowników). Dzięcioł (dojlidy) też ma swoich wielbicieli. Janusz (ogłasza sięna OLX) miał trzy osiemsetki -też można. Ostatecznie - Jedwabne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi