absolado57 Opublikowano 18 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 WitamMam kłopot w swojej f3. Dokładnie to chodzi o to, że nie mogę jej odpalić, musze katować ją rozrusznikiem z 15 razy i ciagle dawać gazu. Już mnie to powoli zaczyna wkurzać, bo szkoda mi rozrusznika. Po tym jak odpali to mocno dymi ale po 10 sekundach przestaje (ale wiadomo, że po takim kręceniu dużo benzyny w cylindrach). Na wysokich obrotach też lubi puścić lekką chmurkę (ale naprawdę lekką). Sprzedawca powiedział mi, że musze wymienić cewki. Jak myślicie to naprawdę mogą być cewki czy obstawiacie coś innego? Powiem też, że na małych obrotach pracuje nierówno.A i jeszcze jak mi zgaśnie i szybko ją odpale za pomocą gazu, to odpala bez problemu, ale jak ją zgasze i poczekam z 2 minuty to znowu katowanie 15 razy rozrusznikiem.Z góry dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 18 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 Trzba zrobić kompletny serwis. Na początek gaźniki i zawory. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
absolado57 Opublikowano 18 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 Właśnie też o tym myślałem, ale nie wiem czy przed końcem sezonu się bawić z czyszczeniem i czy nie będe musiał. np w maju znowu tego samego wykonywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 18 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 Przez zimę się nie zepsuje :) Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
absolado57 Opublikowano 18 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 A jeszcze jedno pytanko. Ten wlew oleju przy koszu sprzęgłowym to do oleju jakiegoś przekładniowego? Bo mam jeszcze na górze plastikowy zbiornik i nie wiem czy on nie jest na silnikowy. Ale chyba nie. A nie chce mi się szukać w manualu, więc tu zadaje pytanie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 18 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 :) A Ty chcesz robić ten serwis sam? :) Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
absolado57 Opublikowano 18 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 Nie z ciekawosci pytam. :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 18 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 W większości japsów skrzynia jedzie z silnikiem na jednej oliwie dlatego zalanie japońca olejem typowo samochoowym może skończyć się uślizgami sprzęgła (ale nie musi).Np. w ruskach masz osobna oliwę dla pieca i skrzyni . Przydało by się jakies kompendium , coś jak temat o ładowaniu bo pytania wracają jak bumerang a wyszukiwarka prędzej znajdzie przepis na spagetti bolognese niz konkretną odpowiedź. Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
absolado57 Opublikowano 18 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 Ok dzięki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
absolado57 Opublikowano 21 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Dzisiaj zobaczyłem, że jak podładuje akumulator to moto lepiej zapala. Nie musze długo kręcić rozrusznikiem by odpalił. Ale myślę, że jak akumulator by był do dupy to nie miał by sił na te kręcenie z 15 razy rozrusznikiem (chodzi mi o to co napisałem w pierwszym poscie) Nie wiem wymieniać aku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 21 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 A nie możesz podjechać do sklepu z akumulatorami żeby Ci go sprawdzili? Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
absolado57 Opublikowano 21 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Powiem ci, że na to nie wpadłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi