Skocz do zawartości

Suzuki gsr 750 vs honda cb1000r prosze o porady przy wyborze

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,tak jak w temacie za niedlugo planuje zakupic jeden z powyzszych nakedow,niestety nie mialem nigdy mozliwosci jezdzic zadnym z nich. Do tej pory od pieciu lat bylem "wierny" swojej R1 ale pora na zmiany i cos bardziej przyjaznego i wygodnego,dlatego zwracam sie do was koledzy o wszelkie porady w tej kwesti napewno na forum sa osoby ktore posiadaja doswiadczenie na tych maszynach i moga co nieco napisac na ten temat ,chodzi mi przede wszystkim o silnik,mam na mysli moc zeby moto ladnie ciaglo od spodu az do konca no i oczywiscie zeby tej mocy nie brakowalo ,i jak trzeba bedzie dac na kolo to nie bd z tym problemow.Wszelkie uwagi dotyczace zawieszenia i pozycji za kierownica bd mile widziane,jesli ktos mial doswiadczenie z obydwoma tymi motocyklami to prosze o wszelkie szczeguly ,niby roznica wydaje sie niewielka bo to 20KM ale w motocyklu moze to oznaczac "duzo".Osobiscie bardziej do gustu przypadlo mi suzuki ale to tylko w kwesti wygladu,,natomiast nie jest to czynnik ktory bedzie decydowal o wyborze.

Motocykl kupuje z zamiarem uzytkowania go glownie w miescie do codziennych czynnosci,poza tym lubie troche "poszalec na motocyklu" i chcialbym zeby spelnil moje oczekiwania i nie bylo z tym problemu.

Z gory dziekuje za wszelkie porady i pozdrawiam.

Ja brałbym Hondę. Mocniejszy silnik (we wszystkich testach porównawczych GSR750, jakie czytałem, silnik opisywano jako mocno "wykastrowany")

Suzuki sprawia wrażenie tańszego, wykonanego z gorszych komponentów (stalowa rama, stalowy skrzynkowy tylny wahacz)